logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Μην χάσετε «ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»!
 3/11/2023

Ποδοσφαιρικό υπέρ-θέαμα αναμένεται το τετραήμερο 3-6 Νοεμβρίου με 470 αγώνες από όλα τα σημεία του πλανήτη και με την συγκυρία ότι υπάρχουν πολλά ντέρμπι σε όλα τα μέτωπα. Από το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στην Ελληνική Σούπερ Λιγκ και το Λονδρέζικο ντέρμπι Τότεναμ – Τσέλσι μέχρι την μάχη Ντόρτμουντ – Μπάγερν στην Μπουντεσλίγκα και τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες Μπόκα Τζούνιορς – Φλουμινένσε και οι απανταχού φίλοι της στρογγυλής θεάς είναι στις επάλξεις για ένα “καυτό” τετραήμερο!

Με τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής συνεχίζεται η μάχη στην Ελληνική Σούπερ Λιγκ και όλα τα φώτα πέφτουν στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για την μάχη Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Πέρσι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τέσσερις φορές. Στην κανονική περίοδο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 και ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0. Στα πλέι οφ Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1 και ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1! Η 10η αγωνιστικής θα ξεκινήσει το Σάββατο με τα παιχνίδια Λαμία – Παναθηναϊκός και Κηφισιά – ΑΕΚ. Την Κυριακή εκτός από το μεγάλο ντέρμπι στο Νέο Φάληρο θα γίνουν τα παιχνίδια Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος και Άρης – Ατρόμητος. Τέλος την Δευτέρα (6/11) θα γίνουν η αναμέτρηση Πανσεραϊκός – ΟΦΗ.

Το λονδρέζικο ντέρμπι Τότεναμ – Τσέλσι (6 Νοεμβρίου, 22:00) είναι το μεγάλο γεγονός στο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Η Τότεναμ έχει ξεκινήσει εκπληκτικά και παραμένει αήττητη με 8 νίκες και 2 ισοπαλίες ενώ η Τσέλσι είναι σε μεταβατικό στάδιο μετά τις πολλές αλλαγές που έκανε το καλοκαίρι και έχει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. Τότεναμ και Τσέλσι έχουν συναντηθεί συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις και ανεξαρτήτως έδρας σε 177 παιχνίδια. Η Τότεναμ έχει 55 νίκες έναντι 77 της Τσέλσι ενώ 43 φορές αναδείχθηκαν ισόπαλες. Πέρσι Τσέλσι – Τότεναμ 2-2 και Τότεναμ – Τσέλσι 2-0. Μεγάλο παιχνίδι και στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ” ανάμεσα σε Νιουκάστλ και Άρσεναλ. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 191 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Η Νιουκάστλ έχει 68 νίκες, η Άρσεναλ έχει 84 νίκες ενώ 39 ματς έληξαν ισόπαλα. Πέρσι Άρσεναλ – Νιουκάστλ 0-0 και Νιουκάστλ – Άρσεναλ 0-2.

Με τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής συνεχίζεται η δράση στην Μπουντεσλίγκα και φυσικά το μεγάλο γεγονός είναι το ντέρμπι στο “Βεστφάλεν” ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν. Οι δύο ομάδες έχουν ανοικτούς λογαριασμούς από την περσινή χρονιά τότε που η Ντόρτμουντ “αυτοκτόνησε” και χάρισε τον τίτλο στην Μπάγερν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι δύο ομάδες είναι αήττητες την φετινή σεζόν. Η Μπάγερν έχει 7 νίκες και 2 ισοπαλίες και η Ντόρτμουντ έχει 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. Η Μπάγερν μετρά 9 νίκες (1 στο Σούπερ Καπ) και 1 ισοπαλία στα 10 προηγούμενα της παιχνίδια με την Ντόρτμουντ από την οποία ηττήθηκε για τελευταία φορά στις 3/08/19 με σκορ 2-0 στο Σούπερ Καπ Γερμανίας.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν τα ντέρμπι Μαρσέϊγ – Λιλ στο Σαμπιονά, Αταλάντα – Ίντερ και Φιορεντίνα – Γιουβέντους στο Καμπιονάτο αλλά και η μάχη Βιγιαρεάλ – Μπιλμπάο και Θέλτα - Σεβίλλη στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μεγάλο ματς και στην Τουρκία ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Τραμπζονσπόρ αλλά και στο Βέλγιο μεταξύ της Σεν Ζιλουάζ και της Κλαμπ Μπιρζ. Για όλα αυτά αλλά και για τα περισσότερα παιχνίδια του 4ημέρου θα βρείτε σπέσιαλ ενημέρωση στις μέσα σελίδες “ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ”

Ο τελικός του 64ου Κόπα Λιμπερταδόρες το Σάββατο (4/11) το βράδυ (22:00) κλέβει την παράσταση. Από την μία πλευρά η ιστορική Μπόκα Τζούνιορς και από την άλλη πλευρά η επίσης ιστορική Φλουμινένσε σε μια κλασική μάχη Αργεντινής και Βραζιλίας. Ο τελικός θα διεξαχθεί στον… ποδοσφαιρικό ναό που λέγεται “Μαρακανά” στο Ρίο Ντε Τζενάιρο. Το “Μαρακανά” είναι η φυσική έδρα της Φλουμινένσε αλλά σε ένα τόσο σπουδαίο ματς η έδρα δεν παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο. Ο τελικός είναι νοκ άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και πέναλτι εάν χρειαστεί. Η Μπόκα Τζούνιορς έχει κατακτήσει 6 φορές το τρόπαιο (1977, 1978, 2000, 2001, 2003 και 2007). Η Φλουμινένσε από την άλλη δεν έχει κατακτήσει κανένα τρόπαιο και ήταν μία φορά, το 2008, φιναλίστ αλλά έχασε τον τίτλο από την Λίγκα Ντε Κίτο στους τότε διπλούς τελικούς της διοργάνωσης.

Με τον 20o αγώνα της χρονιάς συνεχίζεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 στην Βραζιλίας και συγκεκριμένα στην πίστα του Ιντερλάγκος, εκεί που θα πραγματοποιηθεί ο τελευταίος Αγώνας Σπριντ της σεζόν. Το πρώτο Grand Prix Βραζιλίας πραγματοποιήθηκε το 1973, με μόλις δύο πίστες να έχουν φιλοξενήσει αγώνα της F1 - η δεύτερη να είναι στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Το Ιντερλάγκος επέστρεψε στο πρόγραμμα, στη σημερινή του μορφή, το 1990. Έχει μήκος 4.309 μέτρα και αποτελείται από 15 στροφές. Την Κυριακή στο Grand Prix οι οδηγοί θα καλύψουν 71 γύρους.