logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Με απουσίες η Νορβηγία
 19/11/2023

Για τον πρώτο όμιλο, η Σκωτία υποδέχεται την Νορβηγία σε μια αναμέτρηση χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον καθώς η Σκωτία εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά. Με αρκετές απουσίες και πάλι οι Νορβηγοί που έχουν και απογοήτευση που δεν κατάφεραν να προκριθούν για ακόμα μια φορά.

ΣΚΩΤΙΑ – ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Έτοιμοι για γιορτή οι Σκωτσέζοι στο τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης. Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ θα χαρεί με τον κόσμο της, την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενώ και ο ίδιος θα γιορτάσει τα 50 ματς στον πάγκο της ομάδας. Στο γήπεδό τους οι Σκωτσέζοι εχουν τρεις νίκες σε τρεις αγώνες στην προκριματική φάση και δεν έχουν δεχτεί γκολ, ούτε από την Ισπανία.

Η μεγάλη απώλεια φυσικά παραμένει ο αρχηγός Ρόμπερτσον (Λίβερπουλ) ο οποίος είναι τραυματίας. Πρόβλημα και στην επίθεση η απουσία του Άνταμς (Σάουθαμπτον).

Ο Στάλε Σόλμπακεν είναι στον πάγκο από το 2020 αλλά ενώ έχει δύο υπερόπλα στην επίθεση τους Όντεγκαρντ και Χάαλαντ η ομάδα δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης. Αποκλείστηκε εύκολα στον όμιλο. Όλα δείχνουν βέβαια ότι θα πάρει μια τελευταία ευκαιρία στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026. Έδωσε φιλικό με τα Φαρόε πριν την Σκωτία. Εκτός έδρας νίκησε μόνο την ουραγό Κύπρο (1/1/1).

Η μεγάλη απουσία είναι ο μέσο-επιθετικός Όντεγκαρντ (Άρσεναλ) ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Λείπουν ακόμη ο βασικός τερματοφύλακας Νίλαντ, ο στόπερ Μέλινγκ, ο μέσος Νούσα, ο φορ Σέρλοτ.

Εκτίμηση: 1