logo as
   [175] ΤΣΕΣΠΑΚΟΥΣΑΤΣΟΥ - Β-ΒΑΡΕΝ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ 1-2  [169] ΣΑΠΟΡΟ - ΣΟΝΑΝ ΜΠΕΛΜΑΡΕ 3-1  
 
 
 
 
 
 
 

Ο Άρης έβαλε... φωτιά στην κορυφή!
 26/11/2023

O Άρης επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και έβαλε... φωτιά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά υπέπεσε σε σοβαρά αμυντικά λάθη και το πλήρωσε με την 2η ήττα του.

Στο πιο ενδιαφέρον ματς της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ ο Άρης νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό και η μάχη της κορυφής πήρε φωτιά. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά πλήρωσε τα αμυντικά της σφάλματα με κυριότερο αυτό του τερματοφύλακα Μπρινιόλι.

Συγκεκριμένα στο 43' ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έδωσε την μπάλα στον Σένκεφελντ, αυτός του την επέστρεψε αλλά ο Ιταλός πορτιέρο δεν έκανε καλό κοντρόλ. Η μπάλα κατέληξε στον Λορέν Μορόν που καιροφυλαχτούσε και ο Άρης προηγήθηκε 1-0 με εύκολο τρόπο.

Το τελικό 2-0 πέτυχε στο 73΄ο Τζόναθαν Μενέντες πάλι από λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ο Τζούρισιτς δεν απομάκρυνε σωστά και ο Μορόν βρέθηκε σε επίκαιρη θέση για γκολ. Ο Μορόν επιχείρησε σουτ, ο Μπρινιόλι απέκρουσε αλλά ο επερχόμενες Μενέντες πήρε το... ριμπάουντ και έγραψε το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την 2η φετινή του ήττα και είδε την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να τον πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής, στο ένα βαθμό και τον ΠΑΟΚ στους δύο βαθμούς. Οι "πράσινοι" την προσεχή Πέμπτη θα δώσουν το κρίσιμο ματς της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων κόντρα στην Βιγιαρεάλ και πρέπει να ανασυνταχθούν. Παράλληλα αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα για τον ΠΑΟ που είχε έξι στα έξι.

Ο Άρης ανέβηκε στη 5η θέση της βαθμολογίας και έσπασε αρνητική παράδοση για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και επτά σερί ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (90+4' Πάρντο), Βερστράτε, Ζουλ, Παναγίδης (64' Μενέντεζ), Σουλεϊμάνοφ (90+3' Κάρλσον), Μορόν (90+4' Ζαμόρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74' Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι (90+'2 Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74' Σπόραρ), Βέρμπιτς (63' Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης.





Βαθμολογία 2023-24