logo as
   [175] ΤΣΕΣΠΑΚΟΥΣΑΤΣΟΥ - Β-ΒΑΡΕΝ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ 1-2  [169] ΣΑΠΟΡΟ - ΣΟΝΑΝ ΜΠΕΛΜΑΡΕ 3-1  
 
 
 
 
 
 
 

Νίκη ουσίας και ψυχολογίας ο ΠΑΟ! vid
 4/2/2024

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ με τα γκολ των Μπερνάρ (25΄) και Γερεμέγεφ (60΄) και διατηρήθηκε στο -3 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στο -1 από την 2η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός έχασε πολύτιμο έδαφος αφού πλέον είναι 9 βαθμούς μακριά από την κορυφή!

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε την (άδεια από κόσμο) έδρα του, νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα του από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με σκορ 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική. Με αυτή τη νίκη γιόρτασε με ιδανικό τρόπο τα 116 χρόνια ιστορίας τπυ συλλόγου που συμπληρώθηκαν σήμερα.

Ο Μπερνάρ στο 25΄ με σουτ και ο Γερεμέγεφ στο 60΄με κεφαλιά ψαράκι πέτυχαν τα δύο γκολ που έκριναν την αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με 5 επιθετικούς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον… γίγαντα Ντραγκόφσκι, ο οποίος είχε καταλυτικές επεμβάσεις.

Ο Φατίχ Τερίμ νίκησε στην μάχη της στρατηγικής τον Κάρλος Καρβαλιάλ και ο Παναθηναϊκός παρέμεινε ζωντανός στην μάχη για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Αντίθετα οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν μακριά από την κορυφή και μάλιστα έχουν τεθεί νοκ άουτ και από το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός φέτος δεν τα έχει καταφέρει σε κανένα ντέρμπι με εξαίρεση τη νίκη του στο “Κλεάνθης Βικελίδης” επί του Άρη και η συνέχεια αναμένεται δύσκολη, ιδιαίτερα για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Οι Μπακασέτας, Μπερνάρ, Παλάσιος, Γερεμέγεφ, Κώτσιρας και Ντραγκόφσκι ήταν οι κορυφαίοι των νικητών ενώ για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Ροντινέι, Πασχαλάλης και στο δεύτερο 45λεπτο ο Φορτούνης. Μοιραίος ο Ελ Κααμπί, ο οποίος έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (61' Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας (90' Ακαϊντίν), Παλάσιος (79' Μαντσίνι), Μπερνάρ (90' Βιλένα), Γερεμέγεφ (79' Τζούριτσιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (46' Ελ Κααμπί), Έσε (77' Όρτα), Τσικίνιο, Αλεξανδρόπουλος (46' Κίνι), Μασούρας, Ρίτσαρντς (46' Φορτούνης), Ναβάρο.





Βαθμολογία 2023-24