logo as
   [151] ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΜΠΕΤΙΣ Half 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Συνεχίζει στην 4αδα ο Παναθηναϊκός
 10/2/2024

Ο Παναθηναϊκός ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση του από την 2η περίοδο, επικράτησε με 74-63 στο ΟΑΚΑ της Φενερμπαχτσέ και διατηρήθηκε εντός τετράδας. Μεγάλη διαφορά έκανε ο Ναν που στο δεύτερο ημίχρονο έβαζε με όποιο τρόπο ήθελε την μπάλα στο καλάθι της Τούρκικης ομάδας.

Μετά από αυτήν την νίκη για την 26η αγωνιστική της διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 16-10 και δείχνει πλέον ικανός να διεκδικήσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Στον αντίποδα, η τουρκική ομάδα υπέστη την 11η ήττα της, αλλά κράτησε τη διαφορά της νίκης της (14π.) από τον πρώτο γύρο, όπερ σημαίνει ότι θα έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με το «τριφύλλι».

Από τον Παναθηναϊκό έλειψε ο Σλούκας, τα τρίποντα δεν ήταν σήμερα δυνατό σημείο αλλά βελτιωνοντας την άμυνα του, βρήκε ρυθμό και στην επίθεση.

Το τσιπάκι άλλαξε με την είσοδο των Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που έβγαζαν την απαιτούμενη ενέργεια στις δύο πλευρές του παρκέ, για να δώσουν τη «σκυτάλη» του σκοραρίσματος στον Κέντρικ Ναν.

Πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» ο Αμερικανός γκαρντ με 23 πόντους, ενώ ο Ματίας Λεσόρ φλέρταρε με το νταμπλ νταμπλ (13π., 8ρ.). Από την τουρκική ομάδα, πάλεψε ο Τζόναθαν Μότλι με 16 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης, ο οποίος έγινε απόψε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία της Euroleague που έσπασε το φράγμα των 2.000 ασίστ, πρόσθεσε 12 πόντους, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, αλλά και 3 λάθη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης 6, Βιλντόσα 7 (1), Γκραντ 9, Ναν 23, Λεσόρ 13, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 5 (1), Ερνανγκόμεθ 5, Μήτογλου 8.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Μότλι 16, Γουίλμπεκιν 10 (1), Σανλί 5 (1), Παπαγιάννης, Χέις-Ντέιβις 4, Μπιμπέροβιτς 12 (2), Νουά 4, Γκούντουριτς, Ντόρσεϊ, Καλάθης 12, Μαντάρ.