logo as
   [184] ΜΠΟΥΣΑΝ Ι ΠΑΡΚ - ΑΝΣΑΝ ΓΚΡΙΝΕΡΣ 2-1  
 
 
 
 
 
 
 

Συνεχίζει το ταξίδι ο Ολυμπιακός!
 23/2/2024

Ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 1-0 την Φερεντσβάρος στην Βουδαπέστη και με συνολικό σκορ 2-0 (1-0 νίκη και στο πρώτο ματς) προκρίθηκε στους “16” του Κόνφερενς Λιγκ. Τρία στα τρία για τους “ερυθρόλευκους” με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο τους.

Οι Πειραιώτες πήγαν στη Βουδαπέστη για δύο αποτέλεσμα, όμως κατάφεραν να κερδίσουν για δεύτερη φορά τη Φερεντσβάρος και να περάσουν στους "16" του Conference League, όπου η χώρα μας θα έχει δύο εκπροσώπους, καθώς εκεί βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 1-0 στην Ουγγαρία με σκόρερ τον Ελ Κααμπί, όπως ακριβώς είχε γίνει και στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά την Φερεντσβάρος και προσπαθούσε να κλέψει την μπάλα, ώστε να χτυπήσει τους Ούγγρους. Σταδιακά, στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, οι Πειραιώτες άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί.

Στο 38' ο Ορτα είδε τον Φορτούνη σε πλεονεκτική θέση, με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό να χάνει τεράστια φάση, με την προσπάθειά του να φεύγει ελάχιστα έξω. Τελικά, οι “ερυθρόλευκοι” πήραν προβάδισμα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Έπειτα από προσπάθεια του Ποντένσε, η μπάλα πήγε στον Ελ Κααμπί, που έκανε κεφαλιά και αυτή βρήκε στο χέρι του Μάε. Ο Μαροκινός ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα και διαμόρφωσε το 0-1 στο 45’.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με το ίδιο πλάνο και στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας σε κάθε ευκαιρία τους κενούς χώρους που θα άφηνε ενδεχομένως η Φερεντσβάρος στα μετόπισθεν. Παράλληλα, οι Πειραιώτες είχαν ως στόχο να διατηρήσουν το προβάδισμά τους. Αυτό συνέβη χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, αφού απειλήθηκαν ελάχιστα από τους γηπεδούχους και δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος, με το 0-1 να στέλνει την ελληνική ομάδα στην επόμενη φάση.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ντιμπούζ, Γουίνγκο (46' Μακρέτσκιτς), Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς (67' Ραμίρες), Ζακάριασεν (67' Ρομντάν), Φανί, Μάιγκα, Μαρκίνιος, Βάργκα, Κόδρο (46' Πέσιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90' Καρβάλιο), Όρτα (74' Μασούρας), Φορτούνης (74' Ιμπόρα), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (79' Γιόβετιτς).