logo as
   [191] ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ - ΕΛΒΕΡΣΜΠΕΡΓΚ Half 0-0  [196] ΕΞΕΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΟΞΦΟΡΝΤ 0-1  [195] ΓΟΥΙΚΟΜ - ΤΣΑΡΛΤΟΝ 1-0  [203] ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ - ΛΕΙΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ 0-1  [199] ΝΤΕΡΜΠΙ - ΚΑΡΛΑΙΛ 1-0  [200] ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ - ΜΠΟΛΤΟΝ 0-2  [202] ΡΕΝΤΙΝΓΚ - ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ 0-1  
 
 
 
 
 
 
 

Κατέκτησε το Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ! vid
 25/2/2024

Ο Κώστας Τσιμίκας πέρασε αλλαγή στο 87΄ και με δική του ασίστ από εκτέλεση κόρνερ προήλθε το γκολ του Φαν Ντάικ στο 118΄της παράτασης και η Λίβερπουλ νίκησε 1-0 την Τσέλσι και κατέκτησε δέκατο Λιγκ Καπ της ιστορία της!

Ο Έλληνας αριστερός μπακ πριν από δύο χρόνια (Μάϊος του 2002) είχε χαρίσει στην Λίβερπουλ το Κύπελλο Αγγλίας ευστοχώντας στο έκτο πέναλτι κόντρα στην Τσέλσι (6-5 πέναλτι). Στον σημερινό τελικό ο Τσιμίκας εκτέλησε υποδειγματικά κόρνερ στο 118΄της παράτασης, βρήκε τον Φαν Ντάικ και ο Ολλανδός αμυντικός με κεφαλιά έγραψε το 1-0 για την Λίβερπουλ, η οποία κατέκτησε το δέκατο Λιγκ της ιστορίας της στο κατάμεστο από 80 χιλάδες θεατές "Γουέμπλεϊ".

Η Τσέλσι έχασε πολλές ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια του τελικού και η μπάλα την τιμώρησε. Ο τελικός του Λιγκ Καπ της διοργάνωσης ήταν εξαιρετικός και το 0-0 της κανονικής διάρκειας δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα αφού οι δύο ομάδες έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Η Λίβερπουλ είχε δοκάρο με τον Χάπκο στο πρώτο 45λεπτο και η Τσέλσι επίσης είχε δοκάρι με τον Γκάλαχερ σο δεύτερο μέρος.

Ο τελικός είχε και δύο γκολ που δε μέτρησαν λόγω VAR και συγκεκριμένα του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 33΄ για την Τσέλσι και του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο 60΄ για την Λίβερπουλ. Τα δύο γκολ ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Ο αγώνας κρίθηκε λίγο πριν το φινάλε της παράτασγς. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε άψογα κόρνερ στο 188΄ και πανύψηλος Φαν Ντάικ με κεφαλιά νίκησε την άμυνα των "μπλε" και χάρισε στην ομάδα του τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Η Τσέλσι κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης αφού στο πρωτάθλημα είναι μακριά από τις προνομιούχες θέσεις και το μόνο που της μένει είναι το Κύπελλο εκεί όπου συνεχίζει στους "16" του θεσμού.

Από την άλλη πλευρά η Λίβερπουλ είναι μέσα σε όλα, αφού διεκδικεί το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ στην τελευταία σεζόν του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της.

ΤΣΕΛΣΙ: Πέτροβιτς, Γκουστό, Ντισασί, Κόλγουιλ, Τσίλγουελ (113' Τσάλομπα), Καϊσέδο, Φερνάντες, Πάλμερ, Γκάλαχερ (96' Μαντουέκε), Στέρλινγκ (67' Ενκουνκού), Τζάκσον (90' Μούντρικ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (72' Κλαρκ), Κονατέ (106' Κουάνσα), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87' Τσιμίκας), Μακ Άλιστερ (87' Μακόνελ), Έντο, Χράφενμπερχ (28' Γκόμεζ), Έλιοτ, Χάκπο (87' Ντανς), Ντίας.

Οι κατακτήσεις του Λιγκ Καπ

---------- 10 τρόπαια: Λίβερπουλ
8 τρόπαια: Μάντσεστερ Σίτι
6 τρόπαια: Μάντσεστερ Γ.
5 τρόπαια: Άστον Βίλα, Τσέλσι
4 τρόπαια: Τότεναμ, Νότιγχαμ Φόρεστ 2 τρόπαια: Άρσεναλ, Νόριτς, Μπέρμιγχαμ, Γουλβς
1 τρόπαιο: Σουόνσι, Γουέστ Μπρομ, Μίντλεσμπρο, Κ.Π.Ρ., Λιντς, Στόουκ Σίτι, Λούτον, Σέφιλντ Γουέν., Σουϊντον, Όξφορντ, Μπλάκμπερν