logo as
   [172] ΤΖΟΥΜΠΙΛΟ ΙΒΑΤΑ - ΜΑΣΙΝΤΑ ΖΕΛΒΙΑ 1-0  [170] ΒΙΣΕΛ ΚΟΜΠΕ - ΚΙΟΤΟ Half 0-0  [171] ΝΙΓΚΑΤΑ ΑΛΜΠΙΡΕΞ - ΤΟΚΙΟ 0-2  [173] ΜΙΤΟ - ΦΟΥΤΖΙΕΝΤΑ 1-1  [176] ΝΤΑΕΤΖΕΟΝ ΣΙΤΙΖΕΝ - ΣΕΟΥΛ 3-0  
 
 
 
 
 
 
 

Συγκλονιστικό φινάλε!
 3/3/2024

Φινάλε θρίλερ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λιγκ με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει στο νήμα την πρώτη θέση από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να ανεβαίνει στην 3η θέση μετά τη νέα γκέλα του Παναθηναϊκού, ο οποίος έμεινε 4ος. Ο τίτλος θα κριθεί στα πλέι οφ εκεί όπου θα πέσουν κορμιά αφού η διαφορά του πρώτου από τον τέταρτο είνα μόλις στους 4 βαθμούς!

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ ενώ στον αντίποδα οι μεγάλοι χαμένοι ήταν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ πέρασε με νίκη 2-0 από την Λαμία και σε συνδυασμό με την ισοπαλία 2-2 της ΑΕΚ με τον Άρη τερμάτισε στην πρώτη θέση με 60 βαθμούς.

Η ΑΕΚ ήταν στην πρώτη θέση μέχρι τις καθυστερήσεις του εκτός έδρας αγώνα της με τον Άρη και συγκεκριμένα ήταν μπροστά στο σκορ με 3-2. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άρης κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μορόν και διαμόρφωσε το τελικό 3-3, αποτέλεσμα που άφησε την κάτοχο του τίτλου στην 2η θέση με 59 βαθμούς. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Ολυμπιακός. Ο Μεντιλίμπαρ συνέχισε το σερί του με την 6η νίκη του σε ισάριθμα ματς (4 στην Ελλάδα και 2 στην Ευρώπη). Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα 3-0 τον Βόλο και ανέβηκε στην 3η θέση αφού την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έχανε δύο πολύτιμους βαθμούς στην Κρήτη με το 2-2 κόντρα στον ΟΦΗ.

Οι "πράσινοι" σημείωσαν την 3η ισοπαλία τους στις 4 τελευταίες αγωνιστικές και τερμάτισαν στην 4η θέση με 56 βαθμούς. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει την ισοπαλία.

Στα πλέι οφ θα πάρουν μέρος ο Άρης (5ος) και η Λαμία (6η). Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη των πλέι άουτ. Παναιτωλικός, Βόλος, Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα θα δώσουν μάχη για δύο θέσεις. Ο Παναιτωλικός έχει 20 βαθμούς, ο Βόλος επίσης έχει 20 βαθμούς, η Κηφισιά έχει 19 βαθμούς και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει 18 βαθμούς.

Η κλήρωση για τα play off (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης, Λαμία) γίνεται αύριο Δευτέρα (4/3, 15:00) και η αντίστοιχη για τα Play out (Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Πανσερραϊκός, ΟΦΗ, Βόλος, Παναιτωλικός, Κηφισιά, ΠΑΣ Γιάννινα) επίσης αύριο στς 15:15.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας (26ης) αγωνιστικής της κανονικής περιόδου:

Άρης-ΑΕΚ 3-3
ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 1-1
Κηφισιά-Παναιτωλικός 2-2
Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2
Ολυμπιακός-Βόλος 3-0
Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-1





Βαθμολογία 2023-24