logo as
   [184] ΜΠΟΥΣΑΝ Ι ΠΑΡΚ - ΑΝΣΑΝ ΓΚΡΙΝΕΡΣ 2-1  
 
 
 
 
 
 
 

F1: Χωρίς αντίπαλο η Red Bull!
 9/3/2024

H Red Bull ήταν η μεγάλη νικήτρια και στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Οι δύο οδηγοί της ομάδας, ο Μαξ Φερστάπεν και ο Σέρχιο Πέρεζ, πήραν τις δύο πρώτες θέσεις ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari!

H Red Bull Honda επιβεβαίωσε την κυριαρχία της. Μετά το 1-2 στην πίστα του Μπαχρέιν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το σκηνικό επαναλήφθηκε και στην Τζέντα της Σαουδιής Αράβιας. Ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε στην πρώτη θέση και ο Σέρχιο Πέρεζ πήρε την δεύτερη θέση.

Ο Φερστάπεν και η Red Bull δείχνουν ότι δεν έχουν αντίπαλο και θέτουν από τώρα υποψηφιότητα για τον τέταρτο σερί τίτλο. Ο Ολλανδός οδηγός δεν είχε αντίπαλο και πήρε εύκολα τη νίκη (9η σερί) ενώ τον ακολούθησε σε απόσταση 13 δευτερολέπτων ο "ομόσταυλός" του στην Red Bull.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari και στην 4η ο Όσκαρ Πιάστρι με McLaren Mercedes. Στην 5η θέση τερμάτισε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο και στην 6η θέση ο Τζορτζ Ράσελ με Mercedes.

O μόλις 18χρονος Όλι Μπέρμαν που πήρε την θέση του Κάρλος Σάινθ (υπεβλήθη χθες σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας) στο κόκπιτ της Ferrari πήρε την 7η θέση και αναδείχθηκε οδηγός του αγώνα από το κοινό. Ο Βρετανός πιλότος της F2 εκκίνησε από την 11η θέση αλλά κατάφερε να τερματίσει στην 7η κα άφησε πίσω του τον Λάντο Νόρις της McLaren και τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. Την πρώη δεκάδα συμπλήρωσε ο Γερμανός Νίκο Χούλκενμπεργκ με Haas Ferrari.