logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Θρίαμβος Ferrari στην Αυστραλία!
 24/3/2024

Η Ferrari έκανε το 1-2 στον τρίτο αγώνα της χρονιάς στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της φόρμουλα 1 στην πίστα “Άλμπερτ Παρκ” στην Αυστραλία με τους Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν εγκατέλειψε στον τέταρτο γύρο.

Ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε από την 1η θέση και είχε στόχο να σημειώσει την 10η σερί νίκη του αλλά το μονοθέσιο της Red Bull παρουσίασε πρόβλημα και ο Ολλανδός πιλότος εγκατέλειψε στον τέταρτο γύρο.

Η Ferrari δεν είχε αντίπαλο στον αγώνα της Αυστραλίας και πήρε τις δύο πρώτες θέσεις με τους Σάινθ και Λεκλέρ. Ο Λεκλέρ μείωσε την απόσταση του από τον Φερστάπεν στην βαθμολογία μόλις στους 4 βαθμούς (51 ο Φερστάπεν και 47 ο Λεκλέρ).

Την 3η θέση πήρε ο Λάντο Νόρις με McLaren και την 4η ο Όσκαρ Πιάστρι επίσης με McLaren. Την πρώτη δεκάδα που πήρε και τους βαθμούς συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Red Bull), Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Aston Martin-Mercedes), Λανς Στρολ (Καναδάς/Aston Martin-Mercedes), Γιούκι Τσουνόντα (Ιαπωνία/Racing Bulls-Red Bull), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas-Ferrari) και Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas-Ferrari).

Η Mercedes απογοήτευσε αφού ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψε στον 16ο γύρο με πρόβλημα στον κινητήρα και ο Τζορτζ Ράσελ είχε σύγκρουση στον 57ο γύρο.

Βαθμολογία οδηγών

1. Μαξ Φερστάπεν      51 βαθμοί
 2. Σαρλ Λεκλέρκ       47
 3. Σέρχιο Πέρες       46
 4. Κάρλος Σάϊνθ       40
 5. Οσκαρ Πιάστρι      28
 6. Λάντο Νόρις        27
 7. Φερνάντο Αλόνσο    20
 8. Τζορτζ Ράσελ       18
 9. Λιούις Χάμιλτον     8
10. Λανς Στρολ          7

Βαθμολογία κατασκευαστών

 1. Red Bull              97 βαθμοί

 2. Ferrari               93

 3. McLaren-Mercedes      55

 4. Aston Martin-Mercedes 27

 5. Mercedes              26

 6. Racing Bulls-Red Bull  4

 7. Haas-Ferrari           4