logo as
   [172] ΤΖΟΥΜΠΙΛΟ ΙΒΑΤΑ - ΜΑΣΙΝΤΑ ΖΕΛΒΙΑ Half 0-0  [170] ΒΙΣΕΛ ΚΟΜΠΕ - ΚΙΟΤΟ 1-0  [171] ΝΙΓΚΑΤΑ ΑΛΜΠΙΡΕΞ - ΤΟΚΙΟ Half 0-1  [174] ΣΕΝΤΑΙ - ΣΙΜΠΑ ΙΣΙΧΑΡΑ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ Half 0-1  [173] ΜΙΤΟ - ΦΟΥΤΖΙΕΝΤΑ Half 1-0  [176] ΝΤΑΕΤΖΕΟΝ ΣΙΤΙΖΕΝ - ΣΕΟΥΛ Half 2-0  [175] ΤΣΕΣΠΑΚΟΥΣΑΤΣΟΥ - Β-ΒΑΡΕΝ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ Half 1-2  [169] ΣΑΠΟΡΟ - ΣΟΝΑΝ ΜΠΕΛΜΑΡΕ 3-3  
 
 
 
 
 
 
 

Άδοξος αποκλεισμός για την Εθνική!
 26/3/2024

Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε 4-2 από την Γεωργία στα πέναλτι (κ.α. και παράταση 0-0) και αποκλείστηκε από το Euro 2024. Η Ελλάδα είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Μαυροπάνου στην παράταση. Μοιραίοι οι Μπακασέτας και Γιακουμάκης, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από την άσπρη βούλα. Ιστορική πρόκριση για την Γεωργία.

Η Ελλάδα είχε την υπεροχή στον τελικό πρόκρισης με την Γεωργία στο κατάμεστο από 55 χιλιάδες θεατές "Μπορίς Παϊσάτζε" αλλά δεν ήταν ουσιαστική στην τελική προσπάθεια και το πλήρωσε στην ρουλέτα των πέναλτι.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες δίχως γκολ και τα πάντα κρίθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Η Ελλάδα έχασε δύο πέναλτι με τους Μπακασέτα και Γιακουμάκη και η Γεωργία δεν έχασε την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε και επικράτησε με σκορ 4-2.

Άδοξος αποκλεισμός για την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ και στον αντίποδα ιστορική πρόκριση για την Γεωργία του Βίλι Σανιόλ καθώς προκρίθηκε σε Euro για πρώτη φορά.

Το παιχνίδι ήταν κακό με λίγες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η Ελλάδα είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν δημιούργησε αξιόλογες καταστάσεις και ευκαιρίες στην εστία της Γεωργίας. Η Ελλάδα είχε δύο καλές στιγμές, μία σε σουτ του Μπακασέτα στο 101΄ και στο επόμενο λεπτό με την κεφαλιά του Μαυροπάνου που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Γεωργίας.

Η μπάλα… τιμώρησε την Εθνική μας ομάδα στην ρουλέτα των πέναλτι και κάπως έτσι χάθηκε η ευκαιρία της επιστροφής σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

Η διαδικασία των πέναλτι

• 1-0 Ευστόχησε ο Κοτσορασβίλι
• 1-0 Ο Μαμαρντασβίλι έπιασε το πέναλτι του Μπακασέτα
• 2-0 Ευστόχησε ο Νταβιτασβίλι
• 2-1 Ευστόχησε ο Μασούρας
• 2-1 Άουτ το πέναλτι του Μικαουτάτζε
• 2-2 Ευστόχησε ο Μπουχαλάκης
• 3-2 Ευστόχησε ο Ντβάλι
• 3-2 Άουτ το πέναλτι του Γιακουμάκη
• 4-2 Ευστόχησε ο Κβεκβεσκίρι

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (86' Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι (104' Κβεκβεσκίρι), Κοτσορασβίλι, Κακαμπάτζε, Κακβετάτζε (104' Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάντζε (74' Μικαουτάτζε), Κβαρατσχέλια (109' Κβιλιτάια).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (60' Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106' Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (67' Σιώπης), Μάνταλος (98' Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας (61' Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (90+1' Γιακουμάκης).