logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Μην χάσετε «ΤΟ ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»!
 9/4/2024

Ώρα Ευρώπης για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Οι δύο Ελληνικές ομάδες ρίχνονται στην μάχη της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην μάχη του Γιουρόπα Λιγκ. Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ελλάδα έχει δύο ομάδες της στους “8” μιας διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη 11 Απριλίου του βράδυ (19:45) την Φενέρμπαχτσε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Ανάλογο στόχο έχει και ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει στο Βέλγιο την Κλαμπ Μπριζ.

Συνολικά το τριήμερο 9-11 Απριλίου διαθέσιμοι για στοίχημα είναι 158 αγώνες. Εκτός από τους αγώνες των δύο Ελληνικών ομάδων σε πρώτο πλάνο είναι τα πρώτα ματς της προημιτελικής φάσης σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ ενώ δράση υπάρχει όπως πάντα στα γήπεδα της Αγγλίας και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με Κόπα Λιμπερταδόρες και Κόπα Σουνταμερικάνα.

Τελική ευθεία στην κορυφαία σε επίπεδο συλλόγων ποδοσφαιρική διοργάνωση (69η διοργάνωση Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ). Το διήμερο 9-10 Απριλίου θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης. Την Τρίτη 9 Απριλίου θα διεξαχθούν τα ματς Άρσεναλ – Μπάγερν και ο πρόωρος τελικός Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι. Την Τετάρτη 10 Απριλίου θα γίνουν τα παιχνίδια Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα. Οι ρεβάνς στις 16-17 Απριλίου. Σε περίπτωση ισοπαλίας στα γκολ μετά και τα δύο ματς η πρόκριση θα κριθεί σε παράταση ή και στα πέναλτι (εάν χρειαστεί).

Στα ημιτελικά (30 Απριλίου και 1 Μαϊου και 7/8 Μαϊου) θα συναντηθεί ο νικητής από το ζευγάρι Άρσεναλ – Μπάγερν με το νικητή από το ζευγάρι Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι και ο νικητής από το ζευγάρι Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ με το νικητή από το ζευγάρι Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα. Ο μεγάλος τελικός θα γίνει την 1η Ιουνίου 2024 στο «Γουέμπλεϊ» στο Λονδίνο! Πέρσι το τρόπαιο κατέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία νίκησε 1-0 την Ίντερ στην Πόλη στις 10 Ιουνίου 2023!

Ο Ιταλικός εμφύλιος Μίλαν – Ρόμα κλέβει την παράσταση στο πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης στο Γιουρόπα Λιγκ. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν την Πέμπτη 11 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 18 Απριλίου. Λίβερπουλ – Αταλάντα, Λεβερκούζεν – Γουέστ Χαμ, Μπενφίκα – Μαρσέϊγ, οι υπόλοιπες αναμετρήσεις. Σε περίπτωση ισοπαλίας στα γκολ μετά και τα δύο ματς η πρόκριση θα κριθεί σε παράταση ή και στα πέναλτι (εάν χρειαστεί). Στα ημιτελικά (2 και 9 Μαϊου) θα αγωνιστεί ο νικητής από το ζευγάρι Μπενφίκα – Μαρσέϊγ με το νικητή από το ζευγάρι Λίβερπουλ – Αταλάντα και ο νικητής από το ζευγάρι Μίλαν – Ρόμα με το νικητή από το ζευγάρι Λεβερκούζεν – Γουέστ Χαμ. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 22 Μαϊου στο στάδιο “Aviva” στο Δουβλίνο. Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του επόμενου (2024-25) Τσάμπιονς Λιγκ! Πέρσι το Γιουρόπα Λιγκ κατέκτησε η Σεβίλλη, η οποία νίκησε στα πέναλτι 4-1 την Ρόμα (κ.α. και παράταση 1-1) στην Βουδαπέστη στις 31 Μαϊου 2023!

Πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα με τα παιχνίδια της 34ης αγωνιστικής και οι δύο Ελληνικές ομάδες διεκδικούν την πρόκριση και το πλεονέκτημα της έδρας. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα αφού είναι στην 2η θέση με ρεκόρ 22 νίκες – 11 ήττες (υπερισχύει στην ισοβαθμία των Μπαρτσελόνα και Μονακό) ενώ ο Ολυμπιακός είναι στην 5η θέση με ρεκόρ 21 νίκες και 12 ήττες. Ο Παναθηναϊκός έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή αφού υποδέχεται την ουραγό Άλμπα Βερολίνου την Πέμπτη 11 Απριλίου το βράδυ (22:15) ενώ ο Ολυμπιακός έχει επίσης εντός έδρας αποστολή αλλά με την ισχυρή Φενέρμπαχτσε την Παρασκευή 12 Απριλίου το βράδυ (22:15). Μεγάλες μάχες και στο ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς να έχουν δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Μπόστον Σέλτικς και Ορλάντο Μάτζικ!