logo as
   [663] ΣΙΛΚΕΜΠΟΡΓΚ - ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ Final 3-0  [669] ΤΡΕΛΕΜΠΟΡΓΚ - ΝΤΕΓΚΕΡΦΟΡΣ Final 1-1  [667] ΜΙΑΛΜΠΙ - ΚΑΛΜΑΡ Final 3-2  [676] ΟΥΤΡΕΧΤΗ B - ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ Half 0-0  [670] ΚΑΡΑΓΚΙΟΥΜΡΟΥΚ - ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ 4-1  [668] ΜΠΡΟΜΑΠΟΙΚΑΡΝΑ - ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ Final 0-3  
 
 
 
 
 
 
 

Στο χέρι του η πρόκριση!
 12/4/2024

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, επικρατώντας με 3-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» της Φενερμπαχτσέ. Πήρε λοιπόν ένα μικρό πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Πέμπτη.

Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν απόψε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για να θέσουν βάσεις της πρόκρισης από το πρώτο κιόλας παιχνίδι καθώς προηγήθηκαν με 3-0. Όμως ένα λάθος του Ρέτσου που υπέπεσε σε πέναλτι, έβαλε τους Τούρκους στο παιχνίδι και μάλιστα με καλή ψυχολογία στην συνέχεια, πέτυχαν και δεύτερο τέρμα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε επιφυλακτικά στο παιχνίδι και η Φενέρ έκανε αισθητή την παρουσία της στο 4ο λεπτό, όταν ο Τάντιτς βρήκε τον Τζέκο εκτός περιοχής, εκείνος σούταρε εν κινήσει αλλά ο Κάρμο «μπλόκαρε» την προσπάθεια παραχωρώντας κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό ένα συρτό σουτ του Βόσνιου μπλόκαρε σταθερά ο Τζολάκης. Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει, κάτι που έφερε άμεσο αποτέλεσμα στο 8ο λεπτό, όταν ο Μασούρας πρέσαρε τον Σογιουντσού και τον ανάγκασε σε τυφλή απομάκρυνση από την οποία επωφελήθηκε ο Φορτούνης και με συρτό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0.

Με τον Ολυμπιακό να ελέγχει τον ρυθμό στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ με την κεφαλιά-δυναμίτη του Κάρμο στο 27΄, που απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Κροάτης τερματοφύλακας.

Στο 32΄ το «Γ. Καραϊσκάκης» σηκώθηκε ξανά όρθιο για να πανηγυρίσει το 2-0, προϊόν εξαιρετικής συνεργασίας των γηπεδούχων: ο Ελ Κααμπί βρήκε με το κεφάλι τον Γιόβετιτς, εκείνος άνοιξε στον Φορτούνη, αυτός συνέκλινε και με έξοχη κάθετη ξαναβρήκε τον Γιόβετιτς, που εκτέλεσε για το 2-0.

Με ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Μασούρας στο 46΄ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Λιβάκοβιτς που απέκρουσε. Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε τη μεγάλη στιγμή για το 3-0, αλλά ο τερματοφύλακας των Τούρκων απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του Ελ Κααμπί.

Ο Λιβάκοβιτς δεν ήταν όμως... χταπόδι να είναι παντού και στο 57΄ δεν κατάφερε να κάνει απολύτως τίποτα στην έξοχη εκτέλεση με διαγώνιο σουτ του Τσικίνιο που έγραψε το 3-0, ύστερα από νέο θαυμάσιο πρέσινγκ του Έσε αυτή τη φορά. Και ήρθε το 64 λεπτό, ο Ρέτσος έκανε ένα αδιανόητο πέναλτι στον Οσάγι-Σάμουελ που σχεδόν είχε βγει από το γήπεδο έχοντας κάνει ένα ακίνδυνο γύρισμα της μπάλας. Πραγματικά αξιοσημείωτο αυτό που συμβαίνει με τον Έλληνα αμυντικό και την ευκολία με την οποία υποπίπτει σε πέναλτι.

Ο Τάντιτς νίκησε από τα 11 βήματα τον Τζολάκη μειώνοντας σε 3-1 στο 68΄, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό ο Ρέτσος είδε κίτρινη και χάνει τη ρεβάνς. Κι επειδή ενός κακού μύρια έπονται, ο Καχβετσί μείωσε κι άλλο σκοράροντας εξ επαφής το 3-2 στο 74΄ και ξαναβάζοντας τους Τούρκους στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (84΄ Ιμπόρα), Μασούρας (87΄ Κίνι), Γιόβετιτς (82΄ Όρτα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (87΄ Ελ Αραμπί)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ισμαήλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι-Σάμουελ, Σογιουντσού, Μπεκάο (84΄ Μπονούτσι), Ουστερβέλντε (45΄ Καντίογλου), Ζάιτς (62΄ Φρεντ), Κρούνιτς (62΄ Γιουκσέκ), Σιμάνσκι, Καχβετσί, Τάντιτς, Τζέκο