logo as
   [680] ΠΡΕΣΤΟΝ - ΛΕΣΤΕΡ 0-1  [678] ΝΤΙΝΚΕΡΚ - ΟΣΕΡ Half 1-0  [679] ΤΖΕΝΟΑ - ΚΑΛΙΑΡΙ Half 2-0  [676] ΟΥΤΡΕΧΤΗ B - ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ 0-2  [683] ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ 1-2  [677] ΡΑΘΙΝΓΚ ΝΤΕ ΦΕΡΟΛ - ΜΙΡΑΝΤΕΣ 0-2  
 
 
 
 
 
 
 

Μην χάσετε «ΤΟ ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»!
 16/4/2024

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ έφτασε. Οι δύο εκπρόσωποι της χώρας μας που έχουν απομείνει να αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της φετινής σεζόν «χτυπούν» την πόρτα των ημιτελικών του Κόνφερενς Λιγκ. Θέλοντας να γράψουν ιστορία με την παρθενική παρουσία της ιστορίας τους στην τελική τετράδα κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Την Πέμπτη, λοιπόν, στις 22:00 ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Κλαμπ Μπριζ καλούμενος να ανατρέψει την ήττα που υπέστη στο πρώτο ματς στο Βέλγιο (1-0). Την ίδια ώρα θα γίνει η σέντρα στο μεγάλο ματς Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός, στην Πόλη, oπου οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να υπερασπιστούν την νίκη που πήραν στο Φάληρο με 3-2. Στα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών της διοργάνωσης θα λύσουν τις διαφορές τους η Φιορεντίνα με την Βικτόρια Πλζεν (0-0 το πρώτο παιχνίδι) και η Λιλ με την Αστον Βίλα (οι Αγγλοι έχουν το προβάδισμα με 2-1). Τα δύο εν λόγω ματς θα αρχίσουν στις 19:45.

Φυσικά η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης χτυπάει» κυρίως για τους τέσσερις επαναληπτικούς προημιτελικούς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Απόψε Τρίτη, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν έχοντας ξεκάθαρο αβαντάζ μετά το νικηφόρο πέρασμα της από την γαλλική πρωτεύουσα (2-3). Την ίδια ημέρα και ώρα (22:00) θα ξεκινήσει ο β’ προημιτελικός της Ντόρτμουντ με την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους «ροχιμπλάνκος» να έχουν επικρατήσει με 2-1 στο πρώτο ματς. Θα ακολουθήσουν, την Τετάρτη, οι έτεροι επαναληπτικοί προημιτελικοί της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κόβει την ανάσα η ρεβάνς της Μάντσεστερ Σίτι με την «βασίλισσα» της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, μετά το συγκλονιστικό πρώτο τους παιχνίδι στην ισπανική πρωτεύουσα που δεν ανέδειξε νικητή (3-3). Εξίσου «καυτός» είναι ο β’ προημιτελικός της Μπάγερν με την Αρσεναλ, όπου επίσης το πρώτο ματς έληξε ισόπαλο (2-2).

Πάμε και στο Γιουρόπα Λιγκ, που επίσης έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η Αταλάντα, που «άστραψε και βρόντηξε» στο πρώτο ματς στο «Ανφιλντ» υποχρεώνοντας σε βαριά ήττα την Λίβερπουλ (0-3), θέλει να αποτελειώσει τους «ρεντς» τους οποίους ωστόσο ουδείς μπορεί να ξεγράψει. Στον ιταλικό «εμφύλιο» Ρόμα-Μίλαν, οι «τζιαλορόσι» έχουν το πάνω χέρι καθώς νίκησαν με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Η Μπενφίκα ταξιδεύει στη Μασσαλία για να υπερασπιστεί τη νίκη με 2-1 του πρώτου ματς, ενώ η Λεβερκούζεν στο Λονδίνο ώστε να προστατεύσει το 2-0 του α’ προημιτελικού.

Υπάρχει βεβαίως δράση και σε άλλα ποδοσφαιρικά μέτωπα. Κυρίως με την πλήρη αγωνιστική σε Α΄ Βραζιλίας, Αργεντινή (Κόπα Προφεσιονάλ), Κολομβία και αρκετά εξ αναβολής ματς των αγγλικών κατηγοριών (πλην της Πρέμιερ Λιγκ).

Η φάση ομίλων της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε και πλέον απόψε αρχίζουν τα πλέι ιν! Στις 20:00 λοιπόν θα γίνει το τζάμπολ στην αναμέτρηση Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια (θυμίζουμε ότι το ματς θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι, όπως όλα τα εντός έδρας των Ισραηλινών), ενώ στις 21:00 θα αρχίσει η μάχη της Εφές με την Βίρτους Μπολόνια (στην Πόλη). Οι νικητές των δύο αναμετρήσεων θα συνεχίσουν στα πλέι οφ, με τον νικητή του Μακάμπι-Μπασκόνια να αντιμετωπίζει στα πλέι οφ τον Παναθηναϊκό (οι πράσινοι» έχουν το πλεονέκτημα έδρας) και τον νικητή του Εφές-Βίρτους να κοντράρεται με τον ηττημένο του Μακάμπι-Μπασκόνια διεκδικώντας το τελευταίο εισιτήριο των πλέι οφ (κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα έχει το πλεονέκτημα έδρας).