logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Μεγάλη μάχη στο “Ετιχαντ”
 17/4/2024

Στο “Ετιχαντ” η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης σε πρόωρο τελικό, με φόντο ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα ανοιχτά μετά το 3-3 στην Μαδρίτη, με τις δυο ομάδες να θεωρούνται παράλληλα και φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης
Ο νικητής με Αρσεναλ ή Μπάγερν. Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε ανατροπή στην ανατροπή στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, εν τέλει η... μπίλια προσγειώθηκε στην ισοπαλία. Οι κάτοχοι του τίτλου διατηρούν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, αν και ο τεχνικός Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε λόγο για «50-50». Το εντυπωσιακό με τους «πολίτες» είναι ότι σε κάθε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ φέτος βάζουν τρία γκολ. Για την Πρέμιερ, διέλυσε 5-1 τη Λούτον, πέρασε στην κορυφή. Στο 13-8-10 με ισπανικές ομάδες (9-4-2 εντός έδρας).

Όλα καλά με τους Ακέ (α. 7/0, 24/2), Γουόκερ (α. 5/0, 26/0), Ντε Μπρόινε (μ. 1/1, 12/3), η λογική υπαγορεύουν ότι και οι τρεις θα πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα. Ετοιμος και ο Στόουνς (α. 5/0, 15/1).

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το δρομολόγιο «παράδεισος – κόλαση» ουκ ολίγες φορές στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι, το θετικό είναι ότι η ισοπαλία κρατάει τα πάντα ανοιχτά για την πρόκριση. Εμφανώς βελτιωμένη σε σύγκριση με τα διπλά ματς κόντρα στη Λειψία, αλλά θα χρειαστεί να αμυνθεί πιο αποτελεσματικά για να αυξήσει τις πιθανότητές της. Το γκολ του Τσουαμενί ήταν αρκετό για το 1-0 στη Μαγιόρκα, η απόσταση οκτώ βαθμών από την 8η θέση της δίνει τον τίτλο ουσιαστικά. Στο 24-15-17 με αγγλικές ομάδες (12-7-13 εκτός).

Τιμωρημένος είναι ο κομβικός Τσουαμενί (μ. 6/0, 25/3), εκτός λόγω τραυματισμού οι Κουρτουά (τ.), Αλάμπα (α. 3/0, 14/0). Με τη Μαγιόρκα πήραν ανάσες ξεκούρασης αρκετοί βασικοί.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-3
Οι Ντίας (12' αυτογκόλ), Ροντρίγκο (14') και Βαλβέρδε (79') σκόραραν για τη Ρεάλ, οι Μπ. Σίλβα (2'), Φόντεν (66') και Γκβάρντιολ (71') για τη Σίτι.

Εκτίμηση: Goal+Over