logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Με φόντο τον τελικό!
 20/4/2024

Για τα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Γουέμπλει» του Λονδίνου, με στόχο ένα εισιτήριο για τον τελικό. Ξεκάθαρα φαβορί η Σίτι αλλά χωρίς ψυχολογία μετά τον αποκλεισμό από την Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τι ισχύει
Στο ουδέτερο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, διεξάγονται το Σαββατοκύριακο, οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι και Κόβεντρι - Μάντσεστερ Γ. Οι ημιτελικοί είναι μονοί και σε περίπτωση ισοπαλίας, η πρόκριση κρίνεται σε ημίωρη παράταση. Αν και πάλι δεν υπάρξει νικητής στα 120', η πρόκριση κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΤΣΕΛΣΙ
Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, επέστρεψε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά μεσοβδόμαδα έμεινε στο 1-1 στα 120’ εντός με Ρεάλ και αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ στα πέναλτι, οπότε της έμεινε η υπεράσπιση του νταμπλ. Είναι έβδομη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια που παίζει ημιτελικά, αλλά έχει μόνο δύο προκρίσεις στις προηγούμενες έξι. Μετρά 10 σερί νίκες Κυπέλλου.

Με Τσέλσι, είναι αήττητη σε οκτώ σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά έμεινε ισόπαλη στα δύο ματς φέτος στο πρωτάθλημα, με τον Ρόδρι να σκοράρει σε αμφότερα.

Η Τσέλσι του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, διέλυσε 6-0 την Έβερτον στο πρωτάθλημα, με τον τρομερό πρώην παίκτη της Σίτι, Κόουλ Πάλμερ, να σκοράρει τέσσερις φορές και να ανεβαίνει στην πρώτη θέση των σκόρερ. Παραμένει αήττητη οκτώ σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας πάντα τουλάχιστον δύο φορές, αλλά με μόνο μία ανέπαφη εστία.

Εκτός οι μπακ Κόλγουιλ, Τζέιμς, Φοφανά, oι μέσοι Λάβια, Ουγκοτσούκβου και ο επιθετικός Ενκουνκού, αμφίβολος o βασικός τερματοφύλακας Σάντσεθ, ο μπακ Ντισασί, ο μέσος Φερνάντες και ο επιθετικός Στέρλιγκ, που σκόραρε και στα δύο ματς πρωταθλήματος με Σίτι.

Εκτίμηση: 1+Over





Βαθμολογία 2023-24