logo as
   [442] ΓΚΡΟΙΤΕΡ ΦΙΡΤ - ΣΑΛΚΕ Final 2-0  [450] ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ - ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ 1-1  [452] ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ - ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ 2-2  [466] ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΧΑΡΤΜΠΕΡΓΚ 0-1  [467] ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΛΙΝΤΖ ΛΑΣΚ 2-1  [446] ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ - ΜΑΓΔΕΜΒΟΥΡΓΟ Final 3-2  [439] ΑΜΒΟΥΡΓΟ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ Final 4-1  [441] ΒΕΧΕΝ - ΣΑΝ ΠΑΟΥΛΙ Final 1-2  [443] ΕΛΒΕΡΣΜΠΕΡΓΚ - ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ Final 0-3  
 
 
 
 
 
 
 

Παρί για τελικό!
 7/5/2024

Στο Παρίσι, η Παρί Σ.Ζ. υποδέχεται την Ντόρτμουντ στον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η παρέα του Μπαπέ, θέλει να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 με το οποίο ηττήθηκε στην Γερμανία και να είναι αυτή που θα κερδίσει την παρουσία της, στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΠΑΡΙ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν πιο απειλητική στο μεγαλύτερο διάστημα του εκτός έδρας ματς με την Ντόρτμουντ, αλλά δεν απάντησε ποτέ στο γκολ που δέχθηκε στο 1ο ημίχρονο, παρά το ότι είχε κλασικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα δύο δοκάρια σε τρία δευτερόλεπτα στην επανάληψη.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία, στοιχεία που αναμένεται να χρειαστεί εν όψει της ρεβάνς, ωστόσο ζητείται αυξημένη αποτελεσματικότητα. Εντός συνόρων δεν είχε υποχρεώσεις το περασμένο τριήμερο, προκειμένου να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο εντός συνόρων, ενώ θα έχει την ευκαιρία για το νταμπλ, καθώς στις 25 Μαΐου αντιμετωπίζει τη Λυών, στον τελικό του Κυπέλλου.

Το τεχνικό τιμ έχει την πολυτέλεια να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Ο Λουίς Ενρίκε έχει ένα δίλημμα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορά στο ποιος εκ των Μπαρκολά ή Ράμος θα παίξει στην επίθεση.

Η Ντόρτμουντ δεν έπιασε την καλύτερη απόδοση στο εντός έδρας ματς με την Παρί, ωστόσο η εξαιρετική προσπάθεια του Φίλκρουγκ ήταν αρκετή για να πάρει οριακό, πλην όμως σημαντικό, προβάδισμα. Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς εμφάνισε αμυντικές αδυναμίες, ωστόσο κράτησε το 1-0 κυρίως επειδή ο αντίπαλος αποδείχθηκε άστοχος και επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια.

Από την άλλη, όμως, έδειξε ότι μπορεί να «πληγώσει» τη γαλλική ομάδα στην επιθετική μετάβαση, αλλά και μέσω στατικών φάσεων. Για το γερμανικό πρωτάθλημα, δεν πτοήθηκε από το ότι παρατάχθηκε με εναλλακτική ενδεκάδα, διέλυσε την Αουγκσμπουργκ με 5-1 και παρά το ότι η 4η θέση δεν είναι στο χέρι της, το ότι κλείνει την πεντάδα της επιτρέπει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και την επόμενη σεζόν. Το οξύμωρο είναι ότι ευρωπαϊκά διαγράφει εξαιρετική πορεία με έναν προπονητή που έχει γίνει δέκτης έντονης κριτικής.

Εκτός δράσης λόγω τραυματισμού παραμένουν οι Αγιέ (ε. 3/1, 14/0) και Μπενσεμπαϊνί (α. 5/0, 17/0), δεν πρόκειται για απρόοπτα προβλήματα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ
Ντόρτμουντ – Παρί 1-0
Το γκολ του Φίλκρουγκ ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη η Ντόρτμουντ (δεν ήταν πειστική).

Εκτίμηση: 1+Over