logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Μπριζ για ανατροπή!
 8/5/2024

Η Κλαμπ Μπριζ υποδέχεται την Φιορεντίνα σε μια αναμέτρηση που θα δώσει ουσιαστικά ένα εισιτήριο για τον τελικό του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

ΜΠΡΙΖ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
Ηττήθηκε στο πρώτο ματς από την Φιορεντίνα αλλά μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μια ήττα που την έκανε να πιστέψει περισσότερο ότι μπορεί να προκριθεί. Έμεινε με δέκα παίκτες αλλά ισοφάρισε τους Ιταλούς για να λυγίσει στις καθυστερήσεις. Ήταν η πρώτη ήττα για τον Νίκ Χάγεν στον πάγκο των Βέλγων που έδειξαν για ακόμη μια φορά το πόσο διαφορετική και βελτιωμένη ομάδα είναι μετά την αλλαγή προπονητή.

Η Μπριζ είναι πλέον πρωτοπόρος στο Βελγικό πρωτάθλημα μετά το εκτός έδρας 2-1 με την Άντβερπ καθώς είναι στο +2 από την Άντερλεχτ. Μετά την αλλαγή αήττητη ως γηπεδούχος. Μετράει έξι συνεχόμενες νίκες στο γήπεδό της δεχόμενη μολις δύο γκολ. Στην Ευρώπη αήττητη οκτώ ματς εντός (6/2/0) έχοντας σκοράρει +2 γκολ σε έξι από αυτά τα παιχνίδια.

Σημαντική η απώλεια βέβαια του τιμωρημένου κεντρικού μέσου Ονιεντίκα (46 ματς/4 γκολ/2 ασίστ). Επέστρεψε και ο ακραίος επιθετικός Σκοβ Όλσεν οπότε σημαντικοί τραυματίες δεν υπάρχουν.

Αν έκανε κάτι καλό το πρώτο παιχνίδι στην Φιορεντίνα ήταν ότι της έδωσε να καταλάβει ότι η Μπριζ είναι μια εξαιρετική ομάδα και ότι δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό. Τυχερή που πάει με μικρό προβάδισμα στο Βέλγιο η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο η οποία πρέπει να το προστατεύσει για να προκριθεί. Είχε ματς για το πρωτάθλημα το απόγευμα της Κυριακής απέναντι στην Βερόνα από την οποία έχασε με 2-1 με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα.

Στόχος υπάρχει και στο πρωτάθλημα καθώς είναι οκτώ οι ομάδες που παίρνουν Ευρωπαϊκά εισιτήρια και βρίσκεται στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας. Αήττητη στους τελευταίους πέντε εκτός έδρας αγώνες που έχει δώσει στην Ευρώπη φέτος (2/3/0)

Σοβαρός τραυματισμός στο πρώτο ματς για τον ακραίο επιθετικό Σοτίλ (35 ματς/5 γκολ/5 ασίστ) ο οποίος με κάταγμα κλείδας χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Κανένα άλλο πρόβλημα για τον αγώνα στο Βέλγιο.

Εκτίμηση: 1