logo as
   [535] ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡ - ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΠΕΡΕΙΡΑ 1-3  [534] ΚΟΛΟ ΚΟΛΟ - ΠΑΛΕΣΤΙΝΟ 2-0  
 
 
 
 
 
 
 

Στο φάιναλ-φορ ο Ολυμπιακός!
 9/5/2024

Ο Ολυμπιακός με δεύτερο διπλό στην σειρά κόντρα στην Μπαρτσελόνα, θα βρεθεί σε τρίτο διαδοχικό φάιναλ-φορ στην Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 63-59 των «μπλαουγκράνα» σε ένα παιχνίδι-θρίλερ, όπου ο Ολυμπιακός προσπέρασε για πρώτη φορά στο σκορ στο τέλος.

Στο 5ο παιχνίδι της σειράς, ο Ολυμπιακός απέδειξε (σχεδόν σε όλη την σειρά) ότι ήταν καλύτερος από την Μπαρτσελόνα και πήρε το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο για το φάιναλ-φορ του Βερολίνου.

Ο Μακ Κίσικ έκανε την διαφορά με την ενέργεια του, ενώ πολύ σημαντικός στο ματς ήταν ο Μιλουτίνοφ που σημείωσε και νταμπλ-νταμπλ, καλύπτοντας ουσιαστικά την θέση στο 5, καθώς ο Φαλ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο σημερινό ματς. Μεγάλη εμφάνιση και από τον αρχηγό, Κώστα Παπανικολάου που έβαλε δυο μεγάλα τρίποντα αλλά και το κλεψιμο στο τέλος.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, αν και με μειονέκτημα έδρας στα φετινά πλέι οφ, ως 5οι στην κανονική περίοδο, πέρασαν δύο φορές νικηφόρα από το «Παλάου Μπλαουγκράνα», στο Game 1 και στο Game 5 και το Βερολίνο θα έχει δυο ελληνικές ομάδες (την προηγούμενη ημέρα προκρίθηκε και ο Παναθηναϊκός επί της Μακάμπι).

Ο Νίκολας Λαπροβίτολα με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των Καταλανών. Μόνο ο Άλεξ Αμπρίνες ήταν επίσης διψήφιος με 13 πόντους. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον Βέσελι στους 6 πόντους (1ρ.), τον Τόμας Σατοράνσκι στους 2 (8ρ.), τον Τζαμπάρι Πάρκερ στους 4 πόντους (με 0/7 τρίποντα) και στο μηδέν τους Κάλινιτς και Όσκαρ Ντα Σίλβα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρότζερ Γκριμάου): Ντα Σίλβα, Βέσελι 6, Ρούμπιο 6, Κάλινιτς, Σατοράνσκι 2, Ερνανγκόμεθ 9, Λαπροβίτολα 17 (2), Αμπρίνες 13 (2), Πάρκερ 4, Γιουκουμπάιτις 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 3 (1), Ουίλιαμς-Γκος 8, Ράιτ 2, Κέινααν 6, Λαρεντζάκης, Φαλ, Παπανικολάου 11 (3), Πίτερς 6, Πετρούσεβ 5, Μιλουτίνοβ 10, ΜακΚίσικ 12 (2)