logo as
   [551] ΑΜΣΤΕΤΕΝ - ΧΟΡΝ 1-0  [557] ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ Β - ΣΤΡΙΠΦΙΝΓΚ/ΒΑΙΝΕΝ 1-0  [559] ΣΙΛΚΕΜΠΟΡΓΚ - ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ 0-2  [554] ΛΑΦΝΙΤΖ - ΡΙΝΤ 0-3  
 
 
 
 
 
 
 

Προβάδισμα για Αταλάντα
 9/5/2024

Για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ, η Αταλάντα υποδέχεται την Μαρσέιγ, με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΜΑΡΣΕΪΓ
Σκόραρε γρήγορα στην Μασσαλία αλλά η ισοπαλία στο τέλος ήταν δίκαιο αποτέλεσμα. Ο Γκασπερίνι δήλωσε ικανοποιημένος και ζήτησε προσοχή για το δεύτερο παιχνίδι ειδικά για τις αντεπιθέσεις των Γάλλων. Δεν πρέπει να περιμένουμε ρίσκο από την αρχή του αγώνα από τους μπεργκαμάσκι. Δεν έχει περιθώριο χαλάρωσης στο πρωτάθλημα. Έπαιξε απόγευμα Δευτέρας με την Σαλερνιτάνα εκτός έδρας και συνεχίζει το κυνήγι για την πρώτη πεντάδα που οδηγεί στο επόμενο Champions League. Στο γήπεδό της στην Ευρώπη φέτος μόνο ένα ματς πήγε στο Over 2,5.

Ο Γκασπερίνι θα έχει μια εξτρά λύση για την τριάδα της άμυνας καθώς επιστρέφει από τιμωρία ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός Χιέν. Θετικό γιατί στο πρώτο ματς τραυματίστηκε ο Κολάσινατς (42 ματς/1 γκολ/1 ασίστ) και όλα δείχνουν ότι μένει εκτός μάχης. Σίγουρα εκτός λόγω τραυματισμών ο στόπερ Τολόι (19 ματς) και ο δεξιός μπακ-χαφ Χολμ (30 ματς/1 γκολ/4 ασίστ). Εκτός ομάδας παραμένει και ο έμπειρος στόπερ Παλομίνο (6 ματς).

Ικανοποιημένος για την αντίδραση στο πρώτο ματς με την Αταλάντα μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε ο κόουτς Γκασέ αλλά απογοητευμένος για τις 2-3 ευκαιρίες που χάθηκαν και μπορούσαν να δώσουν έστω, ένα μικρό προβάδισμα. Δεν χάθηκε τίποτα φυσικά για τους Γάλλους. Η ομάδα του Γκασέ, σε αντίθεση με τους Ιταλούς, δεν είχε αγώνα πρωταθλήματος καθώς το ματς με την Ρενς άλλαξε ημερομηνία διεξαγωγής (15 Μαΐου). Σίγουρα θα πάρει πολύτιμες ανάσες. Μετράει τέσσερα συνεχόμενα Goal/Goal σε όλες τις διοργανώσεις. Μακριά από το γήπεδό της έχει μόνο μια νίκη στα δέκα τελευταία επίσημα παιχνίδια και έχει χάσει επτά από αυτά (1/2/7).

Σημαντική είδηση η επιστροφή του στόπερ Ζιγκό στο κέντρο της άμυνας από τιμωρία. Λογικά μπαίνει άμεσα στο βασικό σχήμα. Επιστρέφει και ο ακραίος επιθετικός Σόγκλο. Προβλήματα υπάρχουν φυσικά καθώς ο κόουτς Γκασέ δεν έχει λόγω τραυματισμών τον στόπερ Μεϊτέ (25 ματς) και τους μέσους Ρονζιέ (15 ματς), Ναντίρ (10 ματς).

Εκτίμηση: 1