logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Να “γράψει” ιστορία!
 9/5/2024

Στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αστον Βίλα με στόχο να προστατεύσει το 4-2 με το οποίο επικράτησε στην Αγγλία και να γράψει ιστορία, με την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
Μπορούσε να καταλάβει κανείς από τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του πρώτου αγώνα ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει “ψαρώσει” από την τέταρτη καλύτερη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Είχε τον έλεγχο και λίγη τύχη μετά την ισοφάριση σε 2-2 για να πάρει μια νίκη που άξιζε απέναντι στην Άστον Βίλα και τώρα μοιάζει φαβορί για την πρόκριση. Τίποτα βέβαια δεν έχει κριθεί και ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή.

Χωρίς ματς πρωταθλήματος το σαββατοκύριακο μπόρεσε να προετοιμάσει άνετα το δεύτερο παιχνίδι ο αναμορφωτής Μεντιλίμπαρ. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν τα Goal/Goal και Over 2,5 καθώς μετρούν τέσσερα στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις στο Europa Conference League.

Αποχώρησε με διάστρεμμα στο πρώτο ματς, στο ημίχρονο ο αριστερός μπακ Ορτέγκα (37 ματς/4 ασίστ) για τον οποίο η συμμετοχή στο ματς θα κριθεί τελευταία στιγμή. Διαθέσιμοι μετά από τιμωρίες οι Ντόη και Μασούρας οπότε ο Ισπανός κόουτς Μεντιλίμπαρ δεν έχει κανένα σημαντικό πρόβλημα για την σπουδαία αναμέτρηση.

Η Άστον Βίλα κατάλαβε γρήγορα ότι δεν θα κάνει περίπατο με τον Ολυμπιακό. Ενενήντα λεπτά μετά γνωρίζει ότι πρέπει να ανέβει ένα βουνό για να προκριθεί στον τελικό. Κατάφερε βέβαια να φέρει το ματς στα ίσα από 0-2 σε 2-2 αλλά με δικά της λάθη να χάσει 4-2. Εξαιρετικά σημαντική στο πρώτο ματς η απουσία του Μαρτίνες.

Σε αντίθεση με τον αντίπαλό της, η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε ματς πρωταθλήματος στο οποίο απογοήτευσε και ηττήθηκε δίκαια 1-0 από την Μπράιτον. Λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει την τέταρτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στο επόμενο Champions League. Εκτός έδρας δεν έχει νίκη στους τελευταίους τρεις αγώνες στην Ευρώπη (0/2/1).

Ο Μαρτίνες δεν έπαιξε ούτε με την Μπράιτον αλλά έχει αρκετές ελπίδες να αγωνιστεί. Με την Μπράιτον χτύπησε ο μέσο-επιθετικός Ρότζερς (16 ματς/3 γκολ/1 ασίστ) που επίσης είναι αμφίβολος. Λογικά εκτός οι Τίλεμανς, Καμαρά, Ράμζεϊ, Μινγκς και Μπουεντία.

Εκτίμηση: Goal+Over