logo as
   [551] ΑΜΣΤΕΤΕΝ - ΧΟΡΝ 1-0  [557] ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ Β - ΣΤΡΙΠΦΙΝΓΚ/ΒΑΙΝΕΝ 1-0  [559] ΣΙΛΚΕΜΠΟΡΓΚ - ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ 0-2  [554] ΛΑΦΝΙΤΖ - ΡΙΝΤ 0-3  
 
 
 
 
 
 
 

Στον τελικό ο Ολυμπιακός!
 10/5/2024

Ο Ολυμπιακός με μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση, επικράτησε με 2-0 της Αστον Βίλα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με συνολικό σκορ 6-2 (δυο νίκες) προκρίθηκε στον τελικό του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ που θα διεξαχθεί στην Νέα Φιλαδέλφεια, την Τετάρτη 29 Μαίου. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα που ήταν και πέρσι φιναλίστ στην διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο παιχνίδι και προσηλωμένος στο αγωνιστικό πλάνο του προπονητή. Στο 10ο κιόλας λεπτό έβαλε τους Άγγλους σε δύσκολη θέση καθώς από συνδυασμό Ποντένσε, Κίνι και ασίστ του τελευταίου, ο Ελ Κααμπί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας για 9η φορά στην διοργάνωση.

Η Βίλα είχε τη μπάλα στην κατοχή της αλλά ήταν ακίνδυνη και ο Ολυμπιακός περίμενε να αδράξει την ευκαιρία να «χτυπήσει» σε κάποια αντεπίθεση. Αν είχαν οι Άγγλοι κάποιες ελπίδες να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αυτές εξανεμίστηκαν χάρη στον Κωνσταντή Τζολάκη. Δύο φορές χρειάστηκε να επέμβει ο 22χρονος γκολκίπερ και ήταν αποτελεσματικός σε αμφότερες.

Στο β΄ ημίχρονο οι «Χωριάτες» δεν θύμιζε ούτε στο ελάχιστο ομάδα που θα προσπαθούσε να πετύχει τρία γκολ για να διεκδικήσει την πρόκριση.

Όσο πέρναγε ο χρόνος, ο Ολυμπιακός γινόταν απειλητικός, ψάχνοντας αντεπιθέσεις και στο 81΄ ο Ελ Κααμπί διαμόρφωσε το τελικό 2-0 (πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση με 10 γκολ) έπειτα από υπόδειξη του VAR.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (77΄ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα (73΄ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (62΄ Μασούρας), Ελ Καμπί
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος (68΄ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντίνιε (86΄ Μουνρό), Κας (86΄ Χέιντεν), Μπέιλι (86΄ Κέλιμαν), Ντιαμπί (58΄ Ντουράν), ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουϊς, Γουότκινς.