logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Μην χάσετε «ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»!
 10/5/2024

Το σπουδαίο εξ αναβολής ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός κλέβει την παράσταση στο νέο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Την Κυριακή (20:00) το πολύ μεγάλο ματς στην Τούμπα, με τον νικητή -αν υπάρξει- να διεκδικεί πια με πολύ καλές πιθανότητες τον τίτλο στην Super League, διαφορετικά σε περίπτωση ισοπαλίας μεγάλη κερδισμένη θα είναι η ΑΕΚ (θα της αρκεί μία νίκη με την Λαμία για να στεφθεί πρωταθλήτρια).

Αδιάφορη η αυλαία στα πλέι άουτ του πρωταθλήματος, καθώς Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα ήδη έχουν υποβιβαστεί, τα ζευγάρια της τελευταίας αγωνιστικής: Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος, ΟΦΗ - Παναιτωλικός, Πανσερραϊκός - Κηφισιά.

Στην Πρέμιερ Λιγκ ο “πόλεμος” για το πρωτάθλημα μαίνεται ανάμεσα σε Αρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, με τους Λονδρέζους που έχουν ένα βαθμό αλλά και ένα ματς παραπάνω να έχουν πολύ δύσκολη αποστολή στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή. Η Σίτι μια ημέρα νωρίτερα δοκιμάζεται στην έδρα της Φούλαμ, τα άλλα ματς της 37ης αγωνιστικής: Μπόρνμουθ-Μπρέντφορντ, Εβερτον-Σέφιλντ Γιουν., Νιουκάστλ-Μπράιτον, Τότεναμ-Μπέρνλι, Γουέστ Χαμ-Λούτον, Γουλβς-Κρίσταλ Πάλας, Νότιγχαμ Φόρεστ-Τσέλσι, Αστον Βίλα-Λίβερπουλ.

Στην Λα Λίγκα η Ρεάλ έχει εξασφαλίσει τον τίτλο ενώ και τα μέτωπα των ευρωπαϊκών θέσεων και της παραμονής φαίνεται να έχουν κριθεί, πολύ δύσκολα θα σωθεί η Κάντιθ αντί της Μαγιόρκα. Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής: Αλαβές-Χιρόνα, Μαγιόρκα-Λας Πάλμας, Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη, Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέικ Μπιλμπάο-Οσασούνα, Κάντιθ-Χετάφε, Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα, Βαλένθια-Ράγιο Βαγιεκάνο, Μπέτις-Αλμερία, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Και στην Μπουντεσλίγκα όλα έχουν κριθεί με την Λεβερκούζεν για πρώτη φορά πρωταθλήτρια, ενώ Μπάγερν, Στουτγάρδη, Λειψία και Ντόρτμουντ θα παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη για την έβδομη θέση (την διεκδικούν Φράιμπουργκ και Χόφενχαιμ) και για την αποφυγή της 16ης θέσης (μπαράζ παραμονής/ανόδου) την οποία προσπαθούν να αποφύγουν οι Μάιντς και Ουνιόν Βερολίνου, ενώ Κολωνία και Ντάρμσταντ ήδη έχουν πάρει την... άγουσα για την Τσβάιτε Λίγκα. Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής: Αουγγκσμπουργκ-Στουτγάρδη, Κολωνία-Ουνιόν Βερολίνου, Γκλάντμπαχ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Φράιμπουργκ-Χάιντενχάιμ, Λειψία-Βέρντερ Βρέμης, Μάιντς-Ντόρτμουντ, Ντάρμσταντ-Χοφενχάιμ, Μπάγερν-Βόλφσμπουργκ, Μπόχουμ-Λεβερκούζεν.

Στην Σέριε Α μένουν τρεις στροφές για τον τερματισμό, η πρωταθλήτρια Ιντερ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Φροζινόνε με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να στρέφεται στη μάχη Αταλάντα-Ρόμα για την πέμπτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στην ουρά όπου Ουντινέζε και Σασουόλο βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Νάπολι-Μπολόνια, Μίλαν-Κάλιαρι, Λάτσιο-Εμπολι, Τζένοα-Σασουόλο, Βερόνα-Τορίνο, Γιουβέντους-Σαλερνιτάνα, Λέτσε-Ουντινέζε και Φιορεντίνα-Μόντσα τα άλλα ματς της 36ης αγωνιστικής.