logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Να δείξει έτοιμη η Δανία
 5/6/2024

Στην Κοπεγχάγη, η Δανία υποδέχεται την Σουηδία σε μια φιλική αναμέτρηση με μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για τους γηπεδούχους, που είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Σουηδία ουσιαστικά “χτίζεται” από την αρχή, για να μπορέσει να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις.

ΔΑΝΙΑ – ΣΟΥΗΔΙΑ
Οι Δανοί υποδέχονται στην Κοπεγχάγη την Σουηδία στο πρώτο από δύο δυνατά φιλικά προετοιμασίας ενόψει Euro (το άλλο με τη Νορβηγία). Ο Κάσπερ Χιούλμαν βλέπει την ομάδα να έρχεται από μέτριες εμφανίσεις στα φιλικά του Μαρτίου όπου όμως σε δυο ματς δεν δέχτηκε γκολ. Δεν απέφυγε την κριτική για τις επιλογές. Πρώτη φορά η ομάδα πάει σε τελική φάση δίχως παίκτη από το εγχώριο πρωτάθλημα.

Ηχηρές απουσίες οι μέσοι Ο’Ράιλι (Σέλτικ) και Βάλις (Μπρόντμπι). Μέσα ο αρχηγός Κιάερ με τον κόουτς Χιούλμαν να απαντάει ότι δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

«Το σχήμα μπορεί να αλλάζει αλλά οι βασικές αρχές θα είναι ίδιες. Θέλουμε γρήγορο, επιθετικό και μοντέρνο ποδόσφαιρο» δήλωσε ο κόουτς Γιόν Νταλ Τόμασον που ετοιμάζεται να έρθει αντιμέτωπος με την πατρίδα του. Ο κόουτς αποκάλυψε ότι προτιμά το 4-2-3-1 στην Εθνική αλλά έχει πάρει μαζί επτά στόπερ για τα δύο ματς οπότε ίσως δούμε και σχήμα με τρία στόπερ. Πρέπει να βελτιωθεί αμυντικά.

Κλήθηκαν τρεις παίκτες της Κ21 οι Βίνλουφ (Μπάγερν Μονάχου), Αγιάρι (Μπράιτον), Σβέντμπεργκ (Θέλτα). Λόγω τραυματισμών εκτός ο μέσος Σβάνμπεργκ (Βόλφσμπουργκ) και ο επιθετικός Γκιόκερες (Σπόρτιγκ Λισσαβόνας).

Εκτίμηση: 1