logo as
   [156] ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΤΑΡΙΟ ΝΤΕ ΝΤΕΠΟΡΤΕΣ - ΑΛΙΑΝΣΑ ΛΙΜΑ 2-1  
 
 
 
 
 
 
 

Γκραν πρι Καναδά: Για τριάδα ο Νόρις
 7/6/2024

Το Καναδικό Grand Prix, διεξάγεται στην πίστα «Σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ» στο Μόντρεαλ, γνωστή για τις προκλήσεις και την ταχύτητά της. Το σιρκουί βρίσκεται στο τεχνητό νησί Νοτρ Νταμ, που δημιουργήθηκε για την Expo '67 και χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976. Το πρώτο Grand Prix φιλοξενήθηκε το 1978 και η πίστα πήρε το όνομά της από τον Καναδό οδηγό Ζιλ Βιλνέβ το 1982, μετά τη νίκη του στον πρώτο αγώνα.

Η πρόγνωση του καιρού προβλέπει βροχή με θερμοκρασίες 19-22°C, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει την απρόβλεπτη φύση του αγώνα, καθώς το 2024 δεν έχει ακόμα διεξαχθεί γκραν πρι σε βρεγμένο οδόστρωμα. Η ακρίβεια και η επιθετική οδήγηση είναι απαραίτητες σε αυτήν την πίστα, όπου το ρεκόρ γύρου κατέχει ο Βάλτερι Μπότας από το 2019 με χρόνο 1:13.078. Ο Μίχαελ Σουμάχερ και ο Λιούις Χάμιλτον έχουν τις περισσότερες νίκες στην πίστα, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο είναι οι νικητές από το τρέχον grid.

Τα νέα από τις ομάδες περιλαμβάνουν την επέκταση του συμβολαίου του Σέρχιο Πέρες με τη Red Bull έως το 2026, ενώ η Alpine ανακοίνωσε ότι ο Εστεμπάν Οκόν θα αντικατασταθεί από τον Τζακ Ντούχαν στο τέλος του έτους. Ο Μαξ Φερστάπεν ηγείται του πρωταθλήματος οδηγών με 169 βαθμούς, 31 πόντους μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρκ, ενώ ο Λάντο Νόρις είναι τρίτος. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η Red Bull διατηρεί την πρωτοπορία, με τη Ferrari να μειώνει τη διαφορά στους 24 βαθμούς χάρη στις πρόσφατες επιτυχίες της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Λάντο Νόρις, μετά τη νίκη του στο Μαϊάμι, ανεβαίνει συνεχώς και σε μία γρήγορη πίστα όπως αυτή του Καναδά, μπορεί να κάνει ξανά την έκπληξη. Καλή επιλογή στο 2,50 από την Betshop, να τερματίσει στην Top 3 των δοκιμαστικών.