logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Α' Φινλανδίας: Χώρος για εκπλήξεις
 8/6/2024

ΚΟΥΟΠΙΟ – ΟΥΛΟΥ Με σύμμαχο και την διαιτησία η Κουόπιο κατάφερε να περάσει αλώβητη από την έδρα της Ίλβες. Βρέθηκε να προηγείται νωρίς, δέχθηκε το 1-1, απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 62’ και βρήκε αμφισβητούμενο γκολ νίκης στα χασομέρια. Είναι αήττητη στις 10 πρώτες αγωνιστικές με αποτέλεσμα να είναι στην κορυφή. «Τρέχει» «4 στα 4» g/g και over 2,5 εντός. Ερωτηματικό ο Μπάκερ (Α), πιθανή η επιστροφή του Σαβολάινεν (Α).
Η Ούλου πέτυχε το «μπαμ» της αγωνιστικής επικρατώντας της πρωταθλήτριας Ελσίνκι. Με «πούλμαν» στα μετόπισθεν κράτησε το μηδέν «τρώγοντας» λίγες φάσεις. Βρήκε γκολ και πήρε το πολύτιμο τρίποντο με αποτέλεσμα να ανασάνει βαθμομολογικά. Χωρίς διπλό σε 12 σερί εκτός από πέρσι. Τελευταία νίκη στις 9/7/2023 με 1-2 επί της Μάριεχαμν. Ερωτηματικό για τους Πάανεν (Μ), Αμπαντίντ (Α), Ραντζίνσκι (Α) και Φέρστρεμ (Α).

Πρόταση: Χ2 (2,60)

ΕΚΕΝΑΣ – ΓΚΝΙΣΤΑΝ

Μπορούσε τον βαθμό στο εντός με την Βάασα. Για περίπου 65 λεπτά ήταν εξαιρετική και πήρε δίκαια το προβάδισμα. Ωστόσο έχει αδυναμίες στα μετόπισθεν και τις πλήρωσε με δύο πέναλτι, ενώ χάθηκε και ένα τρίτο. Έτσι έμεινε με άδεια χέρια και ουραγός στην βαθμολογία. Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετά από 9 στροφές. Μετρά «7 στα 9» g/g, ενώ έχει «4 στα 4» 2-3 γκολ εντός. Τιμωρημένος ο Καντέ (Ε).Λογικά εκτός ο Λίνκβιστ (Α), αμφίβολος ο Έλληνας γκολκίπερ Νίκος Γιαννακόπουλος.
Η Γκιστάν πήρε βαθιά ανάσα χωρίς να είναι καλύτερη από την Λάχτι. Προηγήθηκε κόντρα στην ροή του ματς και δέχθηκε άμεσα το 1-1. Στο β' έβγαλε αποφασιστικότητα, βρήκε 2ο γκολ στο 20λεπτο και πανηγύρισε το τρίποντο χωρίς να απειληθεί. Μετρά 3 σερί under 2,5 εκτός, Εκτός για καιρό ο βασικότατος μέσος Βέρι Χάνινεν, δεν έχει προκύψει νεότερο πρόβλημα.

Πρόταση: 2 (2,05)