logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πρόωρος τελικός στο Μόναχο!
 9/7/2024

Ισπανία και Γαλλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Ισπανία έχει αποδώσει μέχρι στιγμής καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά η Γαλλία διαθέτει ποιότητα και εμπειρία. Αναμέτρηση που πιθανόν να κριθεί σε χαμηλό σκορ και στις λεπτομέρειες.

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ
Στο Μόναχο. Σπουδαία εμφάνιση από την Ισπανία που δεν… πτοήθηκε από την ισοφάριση της Γερμανίας, επέμεινε και σόκαρε τη διοργανώτρια σκοράροντας στο τελευταίο λεπτό της παράτασης του προημιτελικού. Η ομάδα του ντε Λα Φουέντε εντυπωσιάζει στα γήπεδα της Γερμανίας όπου μετρά μόνο νίκες και δικαιούται να ελπίζει πως θα φθάσει στο τέλος της διαδρομής. Αγωνίζεται στα ημιτελικά για δεύτερη σερί διοργάνωση, μετρά τέσσερις παρουσίες στους “4” στα πέντε τελευταία τουρνουά!

Δεν λείπουν τα προβλήματα για τη “ρόχα” μετά τον απαιτητικό προημιτελικό με τη Γερμανία. Δεν υπολογίζονται οι βασικότατοι Καρβαχάλ (μπακ) και Λε Νορμάν (στόπερ) που συμπλήρωσαν κάρτες και αναμένεται να αντικατασταθούν από τους Νάτσο και Χεσούς Νάβας σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας. Πλήγμα αποτελεί και η απουσία τού βασικού μεσοεπιθετικού Πέδρι που τραυματίστηκε στον προημιτελικό και τέθηκε νοκ άουτ απο τη συνέχεια του τουρνουά.

Η Γαλλία ήταν σταθερή και πειθαρχημένη κόντρα στην Πορτογαλία και παρότι δεν σκόραρε σε 120 λεπτό, κατάφερε εν τέλει να πάρει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι. Οι “τρικολόρ” μπορεί να έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ σε κανονική ροή αλλά απο την άλλη έχουν κρατήσει απαραβίαστη την εστία τους στα τέσσερα απο τα πέντε ματς στο τουρνουά. Οι “τρικολόρ” είναι συνεπείς σε ένα ακόμα σπουδαίο ραντεβού, καθώς στοχεύουν στον τέταρτο τελικό μεγάλης διοργάνωσης στα οκτώ τελευταία χρόνια (Euro 2016, Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και 2022).

Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα καθώς εξέτισε ο βασικός μέσος Ραμπιό που θα παλέψει για μια θέση στο αρχικό σχήμα με τον Καμαβινγκά που ήταν κομβικός στην αναμέτρηση με την Πορτογαλία. “Παίζεται” και η θέση του παρτενέρ του Εμπαπέ στη γραμμή κρούσης ανάμεσα σε Μουανί και Τουράμ, με προστατευτική μάσκα συνεχίζει να αγωνίζεται ο σταρ Εμπαπέ.

Εκτίμηση: Under