logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Για ακόμα έναν τελικό!
 9/7/2024

Η Αργεντινή είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης απέναντι στον Καναδά με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα στο Κόπα Αμέρικα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΚΑΝΑΔΑΣ
Ματς για τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα που θα γίνει στο Νιου Τζέρσι και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθούν απευθείας πέναλτι. Η Αργεντινή φιλοδοξεί να βρεθεί για 4η φορά, στα 5 τελευταία Κόπα Αμέρικα, στον τελικό. Είναι η κάτοχος του τροπαίου και στα προημιτελικά χρειάστηκε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να πιάσει δύο πέναλτι στην διαδικασία για να ξεπεράσει τον Ισημερινό.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι κατέκτησε και το Μουντιάλ το 2022. Είναι αήττητη με 10 νίκες στα τελευταία 12 στο Κόπα Αμέρικα. Παράλληλα έχει μόλις 2 ήττες στα τελευταία 43 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Διαθέσιμος ο Μέσι, που έπαιξε με τον Ισημερινό και δεν υπάρχουν απουσίες. Σούπερ και οι Λαουτάρο Μαρτίνες, Ντι Μαρία

Ο Καναδάς έκανε την έκπληξη για να ξεπεράσει την Βενεζουέλα στα προημιτελικά και στην διαδικασία των πέναλτι. Καλά τα στοιχεία που έδειξε και στην φάση των ομίλων, όπου μπορεί να ηττήθηκε από την Αργεντινή, ωστόσο στη συνέχεια νίκησε το Περού κι έφερε 0-0 με την Χιλή. Μόλις ένα γκολ δέχθηκε στα τρία τελευταία της ματς και είναι ένα δείγμα.

Για τον Καναδά αυτή είναι η πρώτη ιστορική συμμετοχή στο Κόπα Αμέρικα και τα έχει πάει εξαιρετικά. Με 4 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες έχει βγάλει τα 13 τελευταία επίσημα ή φιλικά. Ο Τζέσε Μαρς είναι ξανά στον πάγκο της, έχοντας κάνει καλή δουλειά σε Λιντς και Λειψία, μεταξύ άλλων. Γνωστή πλέον η απουσία του καλού μέσου Μπιουκάναν.

Εκτίμηση: 1+Under