logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Για το εισιτήριο του τελικού!
 10/7/2024

Για τον δεύτερο ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κοντράρονται Ολλανδία και Αγγλία με φόντο το εισιτήριο για τον τελικό. Η Αγγλία μπορεί να μην έχει αποδώσει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα, αλλά είναι εντός στόχου. Η Ολλανδία έχει δείξει χαρακτήρα, ομάδα με επιθετικές αρετές στο παιχνίδι της αλλά και πρόβλημα στα μετόπισθεν.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ
Στο Ντόρτμουντ. Η Ολλανδία έπαιξε με την… φωτιά, αλλά μετά το γκολ της Τουρκίας αφυπνίστηκε και χρειάστηκε έξι λεπτά για να φθάσει στην ανατροπή και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Οι “οράνιε” άφησαν μέτριες εντυπώσεις στην φάση των ομίλων (1-1-1), αλλά παρουσιάζονται αισθητά βελτιωμένοι στα νοκ άουτ ματς, όπου ξεπέρασαν τα εμπόδια της Ρουμανίας και της Τουρκίας σκοράροντας πέντε φορές! Θα αγωνιστεί στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, μετρά συνολικά έξι παρουσίες στην καλύτερη τετράδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. “Δείξαμε πως διαθέτουμε και χαρακτήρα. Υποφέραμε αλλά γυρίσαμε το σκορ και η πρόκριση στα ημιτελικα αποτελεί σπουδαία επιτυχία για μια χώρα όπως η Ολλανδία” υπογράμμισε ο Κούμαν.

Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα για τον Ρόναλντ Κούμαν που έχει επιλέξει ίδια ενδεκάδα στα δύο τελευταία ματς. “Παίζεται” μια θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης ανάμεσα σε Μπερχφάιν και Φρίμπονχ.

Αποστολή εξετελέσθη για την Αγγλία που έστω δύσκολα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελβετίας και προκρίθηκε στους “4” της διοργάνωσης “ξορκίζοντας” μάλιστα και την… κατάρα των πέναλτι. Τα “τρία λιοντάρια” μπορεί να μην έχουν εντυπωσιάσει στα γήπεδα της Γερμανίας, αλλά συνεχίζουν αήττητα στο τουρνουά και δικαιούνται να ελπίζουν στην πρόκριση στον τελικό για δεύτερο σερι τουρνουά. “Συμμετέχουμε σε ημιτελικό για τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία τουρνουά. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε” υπογράμμισε ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ.

Διαθέσιμος ο αρχηγός και βασικός επιθετικός Κέιν που χρειάστηκε να αντικατασταθεί στην παράταση του προημιτελικού λόγω μικροτραυματισμού. Εξέτισε ο βασικός στόπερ Γκουεχί που αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, ενώ φανέλα βασικού διεκδικεί και ο μπακ Λιουκ Σο που κόντρα στην Ελβετία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην διοργάνωση.

Εκτίμηση: 2