
31/7/2024

ΡΙΓΑΣ ΣΚΟΛΑ – ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ
Ο νικητής με Πανεβέζις ή Γιαγκελόνια, ο ηττημένος στο Γιουρόπα με τον ηττημένο του Εσπ. Σάντα Κολόμα – Μίντιλαντ. Συνθετικός χλοοτάπητας. Η Ρίγας Σκόλα δεν μπορούσε με την Μπόντο. Πρώτη στο πρωτάθλημα Λετονίας, την Κυριακή παίζει με τη Μέτα. Δύσκολα ο σημαντικός Εμερσον (ε. 21/7).
Η Μπόντο Γκλιμτ διαπρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις τελευταίες τρεις σεζόν, για ακόμη μία σεζόν ο πήχης έχει μπει ψηλά. Στο νορβηγικό πρωτάθλημα έμεινε στο 1-1 με την ΚΦΟΥΜ Οσλο (στο 1-1-1 εσχάτως). Εκτός ο Σέρλι (ε. 7/0), με θέμα οι Λουντ (τ.), Βέτι (μ.), Γουεμπανγκομό (α. 13/0).
Το πρώτο ματς
Μπόντο – Ρίγκας Σκόλα 4-0: Επιβεβαιώθηκε το φαβορί με τους Μίκελσεν (2', 76' ), Σάλτνες (18'), Καπσκάρμο (40'), σημαντική η διαφορά δυναμικότητας.
ΠΡΟΤΑΣΗ: 2 και under 3,5 στο 2,89
ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ – ΕΣ. ΣΑΝΤΑ ΚΟΛΟΜΑ
Ο νικητής με Νιου Σεντς ή Φερεντσβάρος, ο ηττημένος στο Γιουρόπα με τον ηττημένο του Μπόντο Γκλιμτ – Ρίγας Σκόλα. Η Μίντιλαντ πήρε το ζητούμενο στην Ανδόρα, αλλά δεν έπεισε. Το Σάββατο έφερε 2-2 στην έδρα της Νόρντζελαντ, με 0-2-0 στο δανικό πρωτάθλημα. Εκτός ο Γκουέ-Σουνγκ (ε. 30/12).
Η Εσπορτίβο Σάντα Κόλομα κόντραρε τη Μίντιλαντ, μπορούσε να σκοράρει, αλλά η πρόκριση ήταν εξ αρχής όνειρο θερινής νυκτός. Στις 15 Σεπτεμβρίου αρχίζει η νέα λίγκα στην Ανδόρα, διαθέτει χαμηλό δείκτη αγωνιστικής ετοιμότητας, επί της ουσίας βλέπει ήδη τα ματς με τη Νιου Σεντς από την Ουαλία.
Το πρώτο ματς Εσπ. Σάντα Κόλομα – Μίντιλαντ 0-3: Ουδέν πρόβλημα για τη δανική ομάδα, πήρε την άνετη νίκη με τα γκολ των Φρανκουλίνο (12'), Ντιαό (28') και Σιμσίρ (63').
ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 και under 3,5 στο 2,84
ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ – ΠΑΝΕΒΕΖΙΣ
Ο νικητής με Ρίγας Σκόλα ή Μπόντο Γκλιμτ, ο ηττημένος στο Γιουρόπα με τον ηττημένο του Μακάμπι Τελ Αβίβ – Στεάουα. Η Γιαγκελόνια έκανε... περίπατο και ουσιαστικά βλέπει τον επόμενο γύρο. Το Σάββατο νίκησε 3-2 τη Ραντόμιακ εκτός για το πρωτάθλημα Πολωνίας. Εκτός ο πορτιέρε Ζίνελ.
Η Πανεβέζις από τη Λιθουανία δεν τα κατάφερε, ωστόσο τα πιο σημαντικά είναι τα ματς με τη λετονική Ρίγας Σκόλα που φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν για το Γιουρόπα (ο νικητής μπαίνει σε ευρωπαϊκό γκρουπ). Απογοητεύει εντός συνόρων (κινδυνεύει), εκτός δράσης ο κομβικός επιθετικός Σμιθ.
Το πρώτο ματς Πανεβέζις – Γιαγκελόνια 0-4: Εύκολα η Γιαγκελόνια, χάρη στα γκολ των Ιμαθ (15', 28', 29') και Χάνσεν (80'), δεν μπορούσε η Πανεβέζις.
ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 και over 3,5 στο 2,65
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ – ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ
Σε ουδέτερο, στην Ουγγαρία (Μεζοκόβεσντ), λόγω συμμετοχής της Λευκορωσίας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο νικητής με Καραμπάκ ή Λίνκολν, ο ηττημένος στο Γιουρόπα με τον ηττημένο του ίδιου ζευγαριού. Η Ντινάμο Μινσκ το πάλεψε, έχει λίγες ελπίδες. Τιμωρημένοι οι Πολίτεβιτς (α. 7/0) και Ρίγκας (α. 11/0).
Η Λουντογκόρετς δεν έπεισε στο πρώτο ματς, αλλά έκανε τη δουλειά. Ψάχνει την 11η παρουσία της σε ευρωπαϊκό όμιλο. Δεν είχε υποχρεώσεις για τη λίγκα Βουλγαρίας το περασμένο τριήμερο. Δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση οικονομικά, αναμένεται να πουληθεί ο κομβικός Πιοτρόφσκι (μ. 31/11).
Το πρώτο ματς Λουντογκόρετς – Ντιμάμο Μινσκ 2-0: Οι Τεκπετέι (9') και Νεντέλεφ (45') βρήκαν δίχτυα για λογαριασμό του φαβορί, τη Λουντογκόρετς.
ΠΡΟΤΑΣΗ: G/G ΚΑΙ under 3,5 στο 3,27