logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πρωταθλήτρια ξανά η Λίβερπουλ!
 27/4/2025

Πραγματική φιέστα στήθηκε στο "Άνφιλντ" από τους φιλάθλους της Λίβερπουλ ώρες πριν την έναρξη του ντέρμπι με την Τότεναμ (5-1), στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής ημέρας στην Premier League, περιμένοντας να πανηγυρίσουν, και τυπικά, την κατάκτηση του τίτλου. Δεν πτοήθηκαν ούτε όταν η ομάδα του Λονδίνου προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον Σολάνκε (12').

Η ορμή του γηπέδου και η αποφασιστικότητα των "κόκκινων" παρέσυρε τους "Σπερς", οι οποίοι είδαν γρήγορα το σκορ ν' ανατρέπεται με το γκολ του Ντίαζ τέσσερα λεπτά αργότερα και τα επόμενα τέρματα με τους ΜακΆλιστερ (24'), Γκάκπο (34'), Σαλάχ (63') και Ουντότζι (αυτ. 69').

Οι φίλοι των Reds, οι οποίοι βρέθηκαν σχεδόν δύο ώρες πριν τη σέντρα έξω από το "Άνφιλντ", αποθέωσαν την αποστολή της ομάδας του Άρνε Σλοτ κατά την άφιξή της στο γήπεδο, ανάβοντας δεκάδες καπνογόνα και τραγουδώντας συνθήματα. Ο φετινός είναι ο 20ός τίτλος στην ιστορία της Λίβερπουλ (και μόλις ο δεύτερος στην εποχή της Premier League).

Μετά την ισοπαλία που απέσπασε μεσοβδόμαδα η Κρίσταλ Πάλας από την Άρσεναλ, η ομάδα του Σλοτ χρειαζόταν σήμερα μια ισοπαλία για να κλειδώσει και μαθηματικά τον τίτλο, αλλά η φιέστα χρειαζόταν γκολ, θέαμα και νίκη, όπως και έγινε στο κατάμεστο "Άνφιλντ".

Νωρίτερα, η Μπόρνμουθ απέδειξε ξανά πως είναι από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες φέτος στην Αγγλία, μολονότι έχασε στις καθυστερήσεις τη νίκη στο "Βιτάλιτι" από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-1), παραμένοντας όμως στη μάχη για τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα την επόμενη σεζόν.

Η ομάδα του Άντονι Ιραόλα προηγήθηκε με τον Σεμένιο στο 23ο λεπτό, είχε αρκετές ευκαιρίες, αλλά τελικά η Γιουνάιτεντ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ του Χόιλουντ.




Βαθμολογία 2024-25