logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Μπαρτσελόνα-Ιντερ: Over με το «καλημέρα»
 30/4/2025

Μπαρτσελόνα
Η Μπαρτσελόνα ήταν απογοητευτική στον εκτός έδρας προημιτελικό στο Ντόρτμουντ και το ότι έχασε 3-1 μάλλον την κολακεύει, ωστόσο το 4-0 της Βαρκελώνης την είχε βάλει σε θέση οδηγού. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ σκοράρει κατά ριπάς στο Τσάμπιονς Λιγκ, υπέστη μόλις δύο ήττες μέχρι στιγμής (στην πρεμιέρα των ομίλων η πρώτη, ενδιάμεσα απόλαυσε σερί 9-1-0) και οι προσδοκίες όσον αφορά στην κατάκτηση του τροπαίου γιγαντώνονται, αν και η σεζόν ξεκίνησε με τη λογική «σεμνά και ταπεινά». Στο ισπανικό πρωτάθλημα βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πάνω από τη 2η Ρεάλ Μαδρίτης και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ το Σάββατο νίκησε τη «Βασίλισσα» με 3-2 (παράταση) στην ουδέτερη Σεβίλη και κατέκτησε το Κύπελλο, αποκτώντας σπουδαία ψυχολογία πριν από την υποδοχή της Ιντερ. Προφανώς και η επιδίωξη του τρεμπλ παραμένει στον ορίζοντα. 
Εκτός δράσης λόγω τραυματισμού ο Μπερνάλ (μ. 3/0 πρωτάθλημα), αναμένεται να λείψουν και οι Κασαδό (μ. 10/0, 23/1), Μπαλντέ (α. 10/0, 28/0). Δεν έχει τις πιθανότητες με το μέρος του ο σπουδαίος Λεβαντόφσκι (ε. 12/11, 31/25).

Ιντερ
Η Ιντερ θεωρήθηκε οριακό αουτσάιντερ κόντρα στην Μπάγερν, αλλά νίκησε στο Μόναχο (2-1) και δεν πτοήθηκε από το 0-1 (52’) των Βαυαρών στη Λομβαρδία. Έκανε άμεσα την ανατροπή (58’, 61’) και παρά το ότι πιέστηκε μετά το 2-2 (76’), κράτησε το «Χ». Δέχθηκε τρία γκολ σε δύο ημιτελικούς, αλλά είχε «φάει» δύο στα προηγούμενα 10 ματς, προφανώς και η αμυντική λειτουργία είναι το άρμα μάχης των «νερατζούρι», οι οποίοι ψάχνουν την επιστροφή στον τελικό μετά το 2023. Βέβαια, το κακό για τον ιταλικό σύλλογο είναι ότι βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση της σεζόν εν όψει Μπαρτσελόνα, καθώς στα τρία πιο πρόσφατα επίσημα υπέστη ισάριθμες ήττες δίχως να σκοράρει. Έχασε (1-0) από Μπολόνια και Ρόμα (την Κυριακή, εντός!) για το πρωτάθλημα και Μίλαν (3-0) για το Κύπελλο. Στη λίγκα κυνηγάει την πρωτοπόρο Νάπολι, από το Κύπελλο αποκλείστηκε. 
Εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο Κορέα (ε. 14/1 πρωτάθλημα), αμφίβολος λόγω τραυματισμού δίνεται ο κομβικός Τιράμ (ε. 11/3, 31/14), ενώ στο ματς με τη Ρόμα χτύπησε ο Παβάρ (α. 11/1, 23/0) και αναμένεται να λείψει.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 & Over 2,5 γκολ – Απόδοση 2.35