|
Αντερλεχτ-ΑΕΚ 1-1: Ελίασον, ο X-Factor!  21/8/2025  Εννιά λεπτά ήταν αρκετά για τον Νίκλας Ελίασον που στην πρώτη του φετινή εμφάνιση, αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή και κράτησε «όρθια» την ΑΕΚ στο «Lotto Park». Η Ένωση πήρε το 1-1 από την Άντερλεχτ και πάει για την πρόκριση στη League Phase του Conference League στην… καυτή Νέα Φιλαδέλφεια την ερχόμενη Πέμπτη.
Απίθανη εμφάνιση για τον Στρακόσα που βοήθησε τα μέγιστα ώστε να μείνει ζωντανή η ομάδα στο παιχνίδι και την πρόκριση. Σε ένα ματς βέβαια που… ξεκίνησε αρκετές ώρες πριν, όταν οι βελγικές αρχές προχώρησαν σε 30 προσαγωγές οπαδών της ΑΕΚ (και 31 Γάλλων) που κατευθύνονταν με συνθήματα προς την κεντρική πλατεία «Grand Place». Σύμφωνα με μαρτυρίες η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ενώ υπήρξαν και ξυλοδαρμοί. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης πάντως αναμενόταν να αφεθούν ελεύθεροι οι οπαδοί των Κιτρινόμαυρων.
Η ΑΕΚ μπήκε πολύ άσχημα στο ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο «πνίγηκε» από το πρέσινγκ των Βέλγων. Σε αυτό το διάστημα χρειάστηκε πέντε επεμβάσεις από τον Στρακόσα, με τον Αλβανό τερματοφύλακα να σώζει την Ένωση σε σουτ των Ουέρτα, Αζάρ και τετ α τετ με τον Ντόλμπεργκ. Στο 21’ όμως, σε διάστημα που η ΑΕΚ έδειχνε να έχει ισορροπήσει, δέχτηκε το γκολ όταν ο Ντόλμπεργκ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.
Τέσσερα λεπτά πριν το γκολ οι Κιτρινόμαυροι είχαν τεράστια ευκαιρία όταν από υπέροχη προσπάθεια του Κουτέσα, ο Γκατσίνοβιτς έσπασε στον Ζίνι και εκείνος από θέση βολής πλάσαρε αδύναμα. Το ίδιο συνέβη και στο 38’, με τον Κουτέσα πάλι να δημιουργεί και τον Γκατσίνοβιτς αυτή τη φορά να πλασάρει αδύναμα από γύρισμα του Ζίνι.
Πινέδα και Μάνταλος μπήκαν με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και άλλαξαν την εικόνα του ματς, αν και η ΑΕΚ δέχθηκε δύο φάσεις από αδράνεια της άμυνας. Μία με σουτ του Αζάρ στο 56’ και άλλη μία με κεφαλιά του Ανγκούλο στο 62’. Τρία λεπτά μετά όμως ο Νίκολιτς πέρασε στο ματς τον Ελίασον και εκείνος έμελλε να καθορίσει την τύχη του ματς. Στο 74’ και μετά από σουτ του Πινέδα που κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον Σουηδό που «εκτέλεσε» για το 1-1. Για να κρατήσει αυτό το σκορ η ΑΕΚ χρειάστηκε και πάλι τον Στρακόσα που διπλή εκπληκτική επέμβαση στο 80’ έσωσε σε σουτ των Ανγκούλο και Αζάρ, έχοντας και τη βοήθεια του δοκαριού στην πρώτη περίπτωση. Στα αρνητικά για την ΑΕΚ η αποβολή του Μάνταλου με χαζή δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις.
Άντερλεχτ (Χάσι): Κόζεμανς, Αουγκούστινσον, Κανά, Χέι, Μααμάρ, Ντε Κατ (78' Σαλιμπά), Λιανσάνα, Ουέρτα (78' Μπερτατσίνι), Αζάρ (90' Στρόεϊκενς), Ανγκούλο (85' Νταό), Ντόλμπεργκ (85' Βάσκες)
ΑΕΚ (Νίκολιτς): Στρακόσα, Πήλιος, Ρέλβας, Μουκουντί, Ρότα, Μαρίν, Λιούμπισιτς (46' Πινέδα), Κουτέσα (88' Πένραϊς), Κοϊτά (72' Πιερό), Γκατσίνοβιτς (46' Μάνταλος), Ζίνι
|
|