|
Άσος με... γκάζι η Λίβερπουλ  17/9/2025  Λίβερπουλ
Η Λίβερπουλ παρά την αλλαγή προπονητή, κατέκτησε άνετα το πρωτάθλημα στην Αγγλία κατεβάζοντας μάλιστα και ταχύτητα τις τελευταίες αγωνιστικές. Ο Ολλανδός Άρνε Σλοτ είναι για δεύτερη χρονιά στον πάγκο και αυτό το καλοκαίρι η ομάδα του ξόδεψε για την ενίσχυσή της σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ.
Έχει δύο νέους μπακ (Φρίμπονγκ, Κέρκεζ) αλλά αναβαθμίστηκε σημαντικά στην επίθεση με την απόκτηση των Βιρτς, Εκιτίκε και Ίσακ. Από σημαντικούς παίκτες έχασε Άλεξαντερ-Άρνολντ και Ντίας αλλά μοιάζει ενισχυμένη. Στο πρωτάθλημα έχει αρχίσει δυναμικά αλλά με αμυντική ανασφάλεια. Με πέναλτι στις καθυστερήσεις στο πρωτάθλημα νίκησε με 1-0 την Μπέρνλι, έκανε το τέσσερα στα τέσσερα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ έχοντας κάνει τέσσερις δύσκολες νίκες.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη λίστα της UEFA για την πρεμιέρα δηλώνεται «εκτός» μόνο ο Κέρτις Τζόουνς, με τον Σλοτ να έχει «γεμάτη» τη γραμμή κρούσης για το Ανφιλντ.
Εκτός ευρωπαϊκής λίστας έμεινε ο ακραίος επιθετικός Κιέζα και μπήκε ο 17χρονος Νγκουμόχα. Στο πρωτάθλημα λόγω τραυματισμού έμεινε εκτός ο κεντρικός μέσος Τζόουνς (4 ματς) που είναι δύσκολο να παίξει με τους Ροχιμπλάνκος. Έτοιμοι και οι δύο δεξιοί μπακ Μπράντλεϊ και Φρίμπονγκ μετά από τραυματισμούς.
Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Άλισον Μπέκερ· Ντομινίκ Σομπόσλαϊ, Ιμπραχίμα Κονατέ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, Μίλος Κέρκεζ· Ράιαν Χράφενμπερχ, Αλέξις Μακ Άλιστερ· Μοχάμεντ Σαλάχ, Φλοριάν Βιρτς, Κόντι Γκάκπο· Ουγκό Εκιτικέ
Ατλέτικο Μ.
Με όσα ξόδεψε το περσινό καλοκαίρι για την ενίσχυσή της δεν μπορεί να πει κανείς ότι έκανε καλή σεζόν. Νωρίς έχασε όλους τους τίτλους. Παρόλα αυτά ο Ντιέγκο Σιμεόνε συνεχίζει στη θέση του, στην οποία βρίσκεται από τον Δεκέμβριο του 2011 και έχει συμβόλαιο ως το 2027.
Ο Αργεντινός μάνατζερ φρέσκαρε ακόμη περισσότερο το ρόστερ της ομάδας (Μπαένα, Χάντσκο, Τζόνι, Ρασπαντόρι, Αλμάδα, Ρουτζέρι, Πουμπίγ) και κατάφερε να κρατήσει και τον Γκριζμάν παρά τις «σειρήνες». Περιμένει κανείς πολλά από αυτή την Ατλέτικο αλλά η εκκίνηση στο πρωτάθλημα ήταν απογοητευτική. Στο πρωτάθλημα έκανε την πρώτη νίκη της με το καθαρό και άνετο 2-0 απέναντι στη Βιγιαρεάλ — πρώτη επιτυχία μετά από τέσσερις αγώνες και με αισθητά πιο «σφιχτή» άμυνα.
Για το Ανφιλντ, οι «ροχιμπλάνκος» πηγαίνουν με σημαντικές απουσίες: εκτός Αλμάδα, Άλεξ Μπαένα, Χουλιάν Άλβαρες, Καρδόσο και Χιμένες, κάτι που περιορίζει τις λύσεις στη μεσαία γραμμή και στο κέντρο άμυνας.
Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Γιαν Όμπλακ· Μάρκος Γιορέντε, Ρόμπεν λε Νορμάν, Νταβίντ Χάντσκο, Ματίας Ρουτζέρι· Πάμπλο Μπαρρίος, Κόκε· Τζιοβάνι Σιμεόνε, Αντουάν Γκριζμάν, Νίκο Γκονθάλεθ· Αλεξάντερ Σέρλοθ
Λίβερπουλ & Over 2,5 γκολ — Απόδοση 2,30
|
|