
17/10/2025

Ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε μία αρχηγική εμφάνιση, μοιράζοντας 12 ασίστ και δίνοντας ρυθμό στην ομάδα, την ώρα που οι Τζέντι Όσμαν και Ομέρ Γιούρτσεβεν ανέλαβαν τον ρόλο των πρωταγωνιστών στην επίθεση.
Ετσι, ο Παναθηναϊκός έφυγε από την έδρα της Αναντολού Εφές με ένα επιβλητικό 95-81, σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι έχασαν μέσα στον αγώνα τόσο τον Ερτζάν Οσμάνι όσο και τον Γιώργο Παπαγιάννη.
Με αυτό το αποτέλεσμα, οι «πράσινοι» ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 4-1 (2-1 εντός, 2-0 εκτός), ενώ το σύνολο του Ιγκόρ Κοκόσκοβ υποχώρησε στο 2-3 (1-2 εντός, 1-1 εκτός).
Ο Τζέντι Όσμαν αναδείχθηκε δικαιωματικά MVP, με ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα: 29 πόντοι (3/4 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 5/6 βολές), 5 ριμπάουντ και 5 κερδισμένα φάουλ. Παρ’ όλα αυτά, το θεμέλιο της επιτυχίας τέθηκε από τον Σλούκα, ο οποίος, ξεκινώντας στην αρχική πεντάδα, καθοδήγησε με ιδανικό τρόπο το παιχνίδι, προσφέροντας ηρεμία και καθαρό μυαλό στην επίθεση.
Οι Σλούκας, Ναν, Όσμαν, Χουάντσο και Γιούρτσεβεν άρχισαν την αναμέτρηση, με τον Τούρκο φόργουορντ του Παναθηναϊκού να έχει έντονη μονομαχία με τον Οσμάνι μόλις στο 2’30”. Το μαρκάρισμα αυτό είχε ως συνέπεια την αποχώρηση του δεύτερου με πρόβλημα στον ώμο, ενώ είχε ήδη σημειώσει τους πρώτους τέσσερις πόντους της Εφές. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με ισχνό προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους (21-22), παρά τα τέσσερα λάθη και τους μηδέν πόντους του Ναν, με τον Αταμάν να χρησιμοποιεί δέκα από τους δώδεκα παίκτες του.
Στη δεύτερη περίοδο, οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυναμικά με σερί 5-0 (21-27) και λίγο αργότερα ο Όσμαν ευστόχησε σε τρίποντο για το 23-30, φτάνοντας στους 10 πόντους. Ο Ναν παρέμεινε αρνητικός και αποσύρθηκε στο 13’42” φορτωμένος με 3 φάουλ. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο, η Εφές δέχθηκε νέο σοκ: ο Παπαγιάννης τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και αποχώρησε με δάκρυα, πάνω σε φορείο.
Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την κυριαρχία του και έφτασε στο +8 (32-40) στο 16’40” με συνεχόμενες καλές στιγμές του Γιούρτσεβεν, όμως οι Τούρκοι αντέδρασαν και μείωσαν σε 42-43 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Εφές έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το 26’30” (52-57), όμως ακολούθησε ένα εντυπωσιακό σερί 12-0 για τον Παναθηναϊκό, που έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +17 (52-69). Ο Σλούκας είχε φτάσει ήδη τις 12 ασίστ, ενώ ο Όσμαν ευστόχησε σε τρίποντο για το 52-72 στο 30’20”, δίνοντας αέρα 20 πόντων.
Οι Λόιντ, Ντόζιερ και Λάρκιν προσπάθησαν να μειώσουν (61-73, 32’30”), αλλά ο Γκραντ απάντησε άμεσα με τρίποντο μετά το τάιμ άουτ του Αταμάν. Στο σημείο αυτό επέστρεψε και ο Ναν, που είχε παρακολουθήσει όλη την τρίτη περίοδο από τον πάγκο.