
3/2/2026

Τεράστια, από κάθε άποψη, ήταν η νίκη που πέτυχε ο Παναθηναϊκός AKTOR το βράδυ της Τρίτης (3/2), επικρατώντας με 82-81 της Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της EuroLeague. Ένα παιχνίδι υψηλής έντασης, με μεγάλες διακυμάνσεις, που οδηγήθηκε σε απόλυτο θρίλερ στα τελευταία δευτερόλεπτα και κρίθηκε από την ψυχραιμία και την προσωπικότητα των «πράσινων».
Η σημασία του αποτελέσματος ήταν διπλή. Πρώτα απ’ όλα ψυχολογική, αφού ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη μια τέτοια βραδιά για να επιβεβαιώσει πως μπορεί να σταθεί απέναντι στην ελίτ της διοργάνωσης. Παράλληλα, είχε και ξεκάθαρη βαθμολογική αξία, καθώς με αυτή τη νίκη κάλυψε πλήρως τη Ρεάλ, την οποία πλέον έχει νικήσει τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, αποκτώντας προβάδισμα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.
Ο Κώστας Σλούκας ήταν ξανά ο απόλυτος ηγέτης. Με 22 πόντους, έδωσε τον τόνο της αντεπίθεσης και κράτησε την ομάδα του όρθια στα δύσκολα. Δίπλα του, ο Τζέριαν Γκραντ πραγματοποίησε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ολοκληρώνοντας το ματς με 19 πόντους και υπογράφοντας το νικητήριο καλάθι δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Καθοριστική ήταν και η συνεισφορά του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που με τρίποντο στα 12,5? πριν τη λήξη άλλαξε τις ισορροπίες.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τη Ρεάλ να βρίσκει ρυθμό από νωρίς, εκμεταλλευόμενη την ευστοχία της από την περιφέρεια και τα λάθη των γηπεδούχων. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο -10 στο τέλος της πρώτης περιόδου, όμως σταδιακά ανέβασαν ένταση. Παρά τη χαμηλή τους αποτελεσματικότητα από τα 6,75μ. στο πρώτο ημίχρονο, παρέμειναν κοντά στο σκορ.
Η τρίτη περίοδος ανήκε στον Παναθηναϊκό, που μπήκε με σερί 10-0 και γύρισε το ματς, βάζοντας τον κόσμο στην εξίσωση. Το παιχνίδι πήγε πόντο-πόντο μέχρι το τέλος, με τη Ρεάλ να ισοφαρίζει στα τελευταία λεπτά και να περνά μπροστά μισό λεπτό πριν τη λήξη. Εκεί, όμως, μίλησαν η ποιότητα και το καθαρό μυαλό: καλάθι του Σλούκα, κλέψιμο και τεράστιο τρίποντο του Χουάντσο, και τελικά το καθοριστικό σουτ του Γκραντ, που σφράγισε μια νίκη χαρακτήρα και πίστης.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-26, 36-44, 60-61, 82-81
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αταμάν): Σορτς 9 (4/5 δίποντα), Καλαϊτζάκης, Όσμαν 12 (2/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/2 βολές), Χολμς 3, Σλούκας 22 (5/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ρογκαβόπουλος, Σαμοντούροβ, Γκραντ 19 (7/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ,1 κλέψιμο), Τολιόπουλος, Φαρίντ 6 (3/4 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ 9 (3/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Μήτογλου 2
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σκαριόλο): Λάιλς 2 (1/5 σουτ, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 λάθη), Αμπάλδε 8 (1/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα), Καμπάσο 11 (3/4 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Οκέκε 8 (2), Πρόσιντα 3 (3/3 βολές), Χεζόνια 13 (2/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Γκαρούμπα 4 (4 ριμπάουντ), Ταβάρες 2 (1/1 δίποντο, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ, 3 λάθη σε 14:52), Φελίς 5 (4 ριμπάουντ), Λεν 18 (5/6 δίποντα, 8/10 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ)