logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Εκτός εξάδας ο Παναθηναϊκός!
 10/4/2026

Η Παρτίζαν δεν… έδωσε το χέρι βοήθειας στον Παναθηναϊκό, καθώς ηττήθηκε στο Βελιγράδι από τη Ζάλγκιρις με 74-83, αποτέλεσμα που φέρνει τους Λιθουανούς μια ανάσα από την εξάδα και στέλνει το «τριφύλλι» σε τροχιά Play In.

Η Ζάλγκιρις είχε και συνεχίζει να έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης όσον αφορά την είσοδο στην πρώτη εξάδα και την απευθείας πρόκριση στα playoffs. Στο Βελιγράδι φρόντισε να κάνει αυτό που έπρεπε, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που δεν τα κατάφερε στη Βαλένθια, δίνοντας την ευκαιρία στους Λιθουανούς, οι οποίοι την εκμεταλλεύτηκαν πλήρως.

Με το «διπλό» στην «Belgrade Arena» με 74-83, η ομάδα του Μασιούλις πλησίασε ακόμη περισσότερο στην εξασφάλιση της παρουσίας της στα playoffs, καθώς χρειάζεται μία ακόμη νίκη στο Κάουνας απέναντι στην Παρί για να «σφραγίσει» την πρόκριση. Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς περιμένει στραβοπάτημα της Ζάλγκιρις για να διατηρήσει ελπίδες αποφυγής του Play In.

Η Ζάλγκιρις μπήκε πιο αποφασιστικά στο ματς και με πρωταγωνιστές τους Γουίλιαμς-Γκος και Φρανσίσκο πήρε από νωρίς προβάδισμα, φτάνοντας στο +9 (15-24 στο 8’). Η Παρτίζαν αντέδρασε μείωσε σε 22-26 στο τέλος της πρώτης περιόδου, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν ουσιαστικά. Ο Φρανσίσκο ήταν κομβικός, διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Στη δεύτερη περίοδο, η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα (27-36 στο 15’), φτάνοντας ακόμη και στο +11 (34-45), που ήταν και η μέγιστη τιμή στο πρώτο ημίχρονο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 41-48, με buzzer beater τρίποντο του Φρανσίσκο, ο οποίος έκλεισε το πρώτο μέρος με 16 πόντους και 4 ασίστ, χωρίς λάθος.

Η Παρτίζαν επιχείρησε να επιστρέψει στο παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, μειώνοντας αρχικά στους πέντε πόντους (43-48) και στη συνέχεια φτάνοντας στο -1 (55-56) με καλάθι του Κάρλικ Τζόουνς. Παρά το γεγονός ότι έδειχνε να έχει το μομέντουμ, δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Έχασε δύο ευκαιρίες για να περάσει μπροστά και στη συνέχεια δέχθηκε επιμέρους 2-7, με τη Ζάλγκιρις να κλείνει το δεκάλεπτο στο 57-63.

Οι Λιθουανοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στην τελευταία περίοδο, ανεβάζοντας το επιμέρους σε 2-14 με ένα αρχικό 0-7, για να προηγηθούν με 57-70 στο 32’. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 16 πόντους (59-75), ουσιαστικά «κλειδώνοντας» τη νίκη. Η Παρτίζαν αντέδρασε με ένα σερί 10-0, μειώνοντας σε 69-75, όμως η Ζάλγκιρις διατήρησε την ψυχραιμία της και δεν άφησε το προβάδισμα να χαθεί μέχρι το τέλος.