logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

ΑΕΚ - Ράγιο 3-1: Άγγιξε το θαύμα
 17/4/2026

Η ΑΕΚ έκανε συγκλονιστική προσπάθεια στη Νέα Φιλαδέλφεια, ισοφάρισε το 3-0 του πρώτου ματς με γκολ του Ζίνι στο 51’, αλλά ο Παλαθόν διαμόρφωσε το 3-1 στο 60’ και έδωσε την πρόκριση στη Βαγιεκάνο. Με το Στρασβούργο η Ράγιο στα ημιτελικά του Conference League. 

Με την πίεση να σκοράρει γρήγορα η ΑΕΚ έκανε αρκετά λάθη στο ξεκίνημα και έδωσε τρεις ευκαιρίες στα πρώτα δέκα λεπτά στη Ράγιο, με μεγαλύτερη του Ράτσιου που αστόχησε ολομόναχος στο 7’ μετά από ασταθή απόκρουση του Στρακόσα. Σταδιακά όμως η Ένωση ανέβασε στροφές και αφού απείλησε με κεφαλιά του Βάργκα στο 12’ άνοιξε το σκορ ένα λεπτό μετά με υπέροχη προσπάθεια του Ζίνι μέσα από την περιοχή.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Βαγιεκάνο άρχισε να τα χάνει, η ΑΕΚ την έκλεισε στην περιοχή της και αφού έχασε ευκαιρίες με Μουκουντί, Μαρίν και Βάργκα, κέρδισε πέναλτι στο 34’ σε ανατροπή του Κοϊτά από τον Ράτσιου. Ο Μαρίν εκτέλεσε εύστοχα, έκανε το 2-0 στο 36’ και «έβαλε» φωτιά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με την ψυχολογία στα ύψη ο Δικέφαλος έψαξε και το τρίτο γκολ πριν την ανάπαυλα, είχε τις προϋποθέσεις, αλλά δεν το βρήκε. Είχε ήδη κάνει όμως ήδη σημαντικό μέρος της δουλειάς.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 51’ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς με τρομερή κεφαλιά του Ζίνι από σέντρα του Κουτέσα. Στο 60’ όμως από μια αδράνεια στον άξονα, ο Παλαθόν βρέθηκε απέναντι από τον Στρακόσα και έκανε το 3-1.

Στο πεντάλεπτο 66’-70’ ο Ζίνι άγγιξε δύο φορές το τέταρτο γκολ, με την κούραση σταδιακά να αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στους παίκτες της Ένωσης που είχαν κάνει κατάθεση ψυχής. Το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε και η Ράγιο πήρε την πρόκριση που πανηγύρισαν έξαλλα οι 1.500 οπαδοί της που βρέθηκαν στην «Αγιά Σοφιά».

ΑΕΚ (Νίκολιτς): Στρακόσα, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος (85’ Περέιρα), Κοϊτά, Μαρίν, Πινέδα, Κουτέσα (71’ Ελίασον), Ζίνι (77’ Γκατσίνοβιτς), Βάργκα

Βαγιεκάνο (Πέρεθ): Μπατάλια, Τσαβαρία, Φελίπε (55’ Ντίαζ), Λεγιούν, Ράτσιου, Σις, Λόπεθ (55’ Βαλεντίν), Παλαθόν (80’ Μεντί), Γκαρθία (27’ Εσπίνο), Ντε Φρούτος, Ακομάχ (46’ Αλεμάο).

Μεγάλη βραδιά για Στρασβούργο, «γλυκιά» ήττα για Κρίσταλ Πάλας
Το σκορ και την ανατροπή της βραδιάς σημείωσε το Στρασβούργο για το Europa Conference League. Οι Γάλλοι όχι απλά ισοφάρισαν την ήττα τους με 2-0 στην έδρα της Μάιντζ, αλλά διέσυραν τους Γερμανούς με 4-0 και πανηγύρισαν θριαμβευτικά την πρόκρισή τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ράγιο Βαγεκάνο.

Η Κρίσταλ Πάλας ηττήθηκε στην Ιταλία από την Φιορεντίνα με 2-1, αλλά το 3-0 στην Αγγλία ήταν αρκετό για να τη στείλει στους «4» όπου θα βρει απέναντί της την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Οι Ουκρανοί είχαν... καθαρίσει την πρόκριση επί της Άλκμααρ με 3-0 του πρώτου αγώνα και με το χθεσινό 2-2 στην Ολλανδία «σφράγισαν» την πρόκρισή τους στα ημιτελικά.

    Europa League: Στα ημιτελικά η Νότιγχαμ
Η Νότιγχαμ Φόρεστ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League εκεί που θα αντιμετωπίσει την Αστον Βίλα, σε ένα αγγλικό εμφύλιο. Η Βίλα, μετά τη νίκη της στην Ιταλία, επικράτησε και στο Βίλα Παρκ της Μπολόνια με 4-0. Στο Σίτι Γκράουντ, η Φόρεστ αξιοποίησε το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε μόλις στο 8’, επικράτησε με 1-0 της Πόρτο και προκρίθηκε σε συνδυασμό με 1-1 του πρώτου αγώνα.

  Στην Ισπανία, η Θέλτα είχε να ανέβει ένα βουνό μετά την ήττα της με 3-0 στο πρώτο αγώνα με την Φράιμπουργκ, με την γερμανική ομάδα να διπλασιάζει τις νίκες της κάνοντας εμφατικό ξεκίνημα αγώνα. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 0-2 στο ημίχρονο, έφτασαν στη νίκη με 1-3 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά, εκεί που θα αντιμετωπίσουν την Μπράγκα. Οι Πορτογάλοι είχαν νικήσει με 2-0 την Μπέτις στο πρώτο ματς, και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο 26’. Τότε άλλαξαν όλα, με την Μπράγκα να μειώνει στο πρώτο ημίχρονο και να βρίσκει τρία γκολ στο δεύτερο μέρος για το εμφατικό 2-4.