logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Μην χάσετε «ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»!
 30/4/2026

Στα πλέι-οφ της Ελλάδας, η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο και καλείται αυτήν την αγωνιστική να αποδείξει ότι είναι φαβορί κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, με τους “πράσινους” να ψάχνουν αγωνιστική ανάκαμψη. Ο απογοητευμένος ΠΑΟΚ (και με απουσίες), υποδέχεται στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, με τους “ερυθρόλευκους” να μην έχουν περιθώρια για απώλειες αν θέλουν να πιέσουν για τον τίτλο. Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου από τον ΟΦΗ, τα παιχνίδια για τις θέσεις 5-8 είναι ουσιαστικά αδιάφορα, αλλά η μάχη γίνεται στα πλέι-αουτ με τον Πανσερραϊκό να έχει πλεονέκτημα πλέον για την παραμονή κόντρα σε Λάρισα και Αστέρα Τρίπολης.

Στο κορυφαίο κατά πολλούς πρωτάθλημα του κόσμου, την Πρέμιερ Λιγκ, ξεχωρίζει η κόντρα ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουν και Λίβερπουλ στο “Ολντ Τράφορντ”. Και οι δυο έχουν στα χέρια τους μια θέση στην τετράδα αλλά τα μεταξύ τους ντέρμπι έχουν πάθος για το πρεστίζ. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τις θέσεις που επίσης οδηγούν στην Ευρώπη (5η και 6η) ενώ και στον υποβιβασμό, γίνεται ένας μικρός χαμός για την τελευταία θέση της παραμονής, με Γουέστ Χαμ, Τότεναμ και Νότιγχαμ να παλεύουν για αυτήν.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κυρίως πρωταθλήματα, έχουμε σημαντικά ματς για την επίτευξη των στόχων όπως στην Μπουντεσλίγκα για μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου (Λεβερκούζεν-Λειψία και Χοφενχάιμ-Στουτγκάρδη), στο Σαμπιονά Γαλλίας (Λυών-Ρεν). Επίσης τα βλέμματα στρέφονται στην Ιταλία και το Κόμο-Νάπολι και στην Ολλανδία για το Αγιαξ-Αϊντχόφεν.

Για την πορτοκαλί θεά, έχουμε την δεύτερη αγωνιστική των πλέι-οφ στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί στο ΣΕΦ την Μονακό και τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει στην Ισπανία την Βαλένθια. Σε φούλ ρυθμούς και το ΝΒΑ με τα πλέι-οφ αλλά και μια ακόμα αγωνιστική στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο 4ος αγώνας για την φετινή σεζόν στην Φόρμουλα Ένα διεξάγεται στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι, με αρκετές ομάδες φέτος να δείχνουν ικανές να διεκδικήσουν κάτι καλό. Οι πιλότοι καλούνται να ολοκληρώσουν 308,326 χλμ σε 57 γύρους. Η πρώτη φορά που διεξήχθη γκραν-πρι ήταν το 2022 ενώ το ρεκόρ πίστας έχει ο Μαξ Φερστάπεν με RED BULL το 2023 με 1.29.708.