ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΧΑΡΤΣ M
Η Αμπερντίν πέρυσι κινήθηκε σε… ρηχά νερά και δε θύμιζε σε τίποτα την ομάδα η οποία τα πρόσφατα χρόνια ήταν αγωνιστική και κέρδιζε τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, προχώρησε σε τρεις αλλαγές προπονητών, με τον Στίβεν Ρόμπινσον να είναι ο τελευταίος που βρέθηκε στο τιμόνι της ομάδας, τον περασμένο Μάρτιο. Ζήτησε αναβάθμιση του ρόστερ, μετά την κακή περυσινή πορεία, κάτι που έγινε με την έλευση των αμυντικών Μάγιο και Μπριντλ, τον μέσο Λάιονς και τον επιθετικό Ολουσάνια. Λογικά, φέτος θα κινηθεί σε υψηλότερο επίπεδο και δείχνει ικανή για την πρώτη εξάδα. Στη φάση των ομίλων του Λιγκ Καπ έκανε το «4 στα 4».
Η Χαρτς άγγιξε το θαύμα πέρυσι, ούσα στην κορυφή σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, αλλά στο τελευταίο ματς της σεζόν, ηττήθηκε από τη Σέλτικ, χάθηκε ο τίτλος και περιορίστηκε στη 2η θέση. Ευελπιστεί φέτος να πραγματοποιήσει ανάλογη πορεία, αν και δύσκολα θα διεκδικήσει και πάλι τον τίτλο. Η σεζόν ξεκίνησε με το… αριστερό, καθώς αποκλείστηκε από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Στουρμ Γκρατς με συνολικό σκορ 0-6. Την ερχόμενη εβδομάδα θα παίξει με τη Σεντ Γκάλεν ή τη Μπενφίκα, στο πρώτο ματς για τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα. Εχει νέο προπονητή τον Βέλγο Βράνκεν, στη θέση του ΜακΙνες, ο οποίος έφυγε για να αναλάβει τη Ρέιντζερς.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 2-3 γκολ σε απόδοση 2.05 από το Pamestoixima.gr
ΦΟΛΚΕΡK – ΣΕΝΤ MIΡEN
Η Φόλκερκ στην επιστροφή της στην Πρέμιερ, μετά από 15 χρόνια (και αφού είχαν προηγηθεί δύο διαδοχικοί άνοδοι), είχε καλή παρουσία, τερματίζοντας στην πρώτη εξάδα, χωρίς ωστόσο να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φέτος, έχοντας περισσότερες εμπειρίες στην κατηγορία, ευελπιστεί να κινηθεί στο ίδιο επίπεδο και να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα. Ενισχύθηκε με τους αμυντικούς Νίλσον, Στράιν και Τάνσερ και το μέσο Σίμπαλντ, οι οποίες έχουν παραστάσεις από την Πρέμιερ. Συνεχίζει με τεχνικό τον Τζον ΜακΓκλιν που βρίσκεται στην ομάδα από τον Μάιο 2022 και έχουν ζήσει μαζί τα αλματώδη προόδου που έχει κάνει.
Απίθανη ήταν η περυσινή σεζόν για τη Σεντ Μίρεν, η οποία από τη μία έδωσε μάχη για να διατηρηθεί στην κατηγορία, τερματίζοντας στην προτελευταία (τελικά, τα κατάφερε, επικρατώντας στα μπαράζ της Πάρτικ Θιστλ) και από την άλλη, κατέκτησε το Λιγκ Καπ, για 2η φορά στην ιστορία της! Φέτος, ευελπιστεί να αποφύγει τις περιπέτειες και να έχει μία άνεση σεζόν. Δύσκολα, ωστόσο, θα διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη εξάδα. Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο ρόστερ, με την προσθήκη του έμπειρου μέσου Ο’ Χάρα να είναι η πιο σημαντική. Συνεχίζει με τον τεχνικό Γκρεγκ ΜακΛις, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Φεβρουάριο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G/G