logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Αγιαξ για τελικό!
 11/5/2017

ΛΥΩΝ–ΑΓΙΑΞ 
Η φιλοδοξία της Λυών να παίξει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της δέχθηκε ισχυρό πλήγμα. Το 4-1 του Άμστερνταμ απαιτεί ταυτόχρονα ικανότητα και τύχη, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες να μην είναι πολλές. Η κατάκτηση του τροπαίου είναι ο βασικός στόχος για εφέτος, προκειμένου να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ, αφού στο Σαμπιονά ταβάνι είναι η τέταρτη θέση, ασχέτως του κυριακάτικου 3-2 επί της Ναντ με ανατροπή. Ο στόπερ Ντιακαμπί πήρε ρεπό την Κυριακή για να ξεκουραστεί. Προφυλάχθηκε επίσης ο χαφ Τολισό που είχε πόνους. Αμφότεροι υπολογίζεται ότι θα παίξουν. Εκτός Ευρώπης ο μεσοεπιθετικός Ντεπάι.

Η καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία του Άγιαξ την τελευταία 20ετία δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή στον τελικό του Γιουρόπα. Ο θρίαμβος στον πρώτο αγώνα με το ευρύ 4-1 αποτελεί μια πολύ ισχυρή βάση για την κατάκτηση της πρόκρισης και με δεδομένο ότι έχει σκοράρει στα 7/8 εκτός έδρας παιχνίδια της εφέτος έχει το μεγάλο πλεονέκτημα. Σούπερ και στο πρωτάθλημα, 4-0 τους Γκόου Αχέντ Ίνγκλις, θα πάει για τίτλο την άλλη εβδομάδα!Ο δεξ.μπακ Φέλτμαν και ο αρ.μπακ Φιρχέφερ εξέτισαν τις ποινές τους και λογικά θα είναι στο βασικό σχήμα του προπονητή Μποζ. Ξεκουράστηκαν κάποιοι βασικοί (Γιουνές, Σένε) την Κυριακή.

Πρώτος αγώνας:  Αγιαξ-Λυών 4-1 
Ο Άγιαν σάρωσε τη Λιόν με τα γκολ των Τραορέ (25', 71'), Ντόλμπεργκ (34') και Γιουνές (49'). Είχε μειώσει προσωρινά ο Βαλμπουενά (66').

Πιθανές συνθέσεις:
Λυών: Λόπες – Ζαγιέ, Ν΄Κουλού, Ντιακχαμπί, Μορέλ – Τουσάρ, Γκοναλόν – Κορνέ, Τολίσο, Βαλμπουενά – Λακαζέτ
Αγιαξ: Ονανά – Φέλτμαν, Σάντσεζ, ντε Λιχτ, Φιρχέφερ – Κλάασεν, Σούνε, Ζίγιεκ – Τραορέ, Ντόλμπεργκ, Γιουνές
Εκτίμηση G