logo as
   [159] ΖΙΛ ΒΙΣΕΝΤΕ - ΑΡΟΥΚΑ Final 2-2  
 
 
 
 
 
 
 

Το χρέος του ο Ολυμπιακός!
 8/11/2018

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε υπό πίεση στο εκτός έδρας ματς με την Ντουντελάνζ, αλλά είχε ευκαιρίες για δέκα γκολ, κατάφερε να φτάσει στο 2-0 στο τελευταίο ημίωρο. Οι τέσσερις βαθμοί τον κρατούν στην τρίτη θέση, αλλά με νίκη θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισης. Στο πρωτάθλημα πέρασε δύσκολα το εμπόδιο του Αρη (1-0 εκτός), αλλά σημασία έχει ότι ντούμπλαρε τις επιτυχίες του και η ηρεμία επιστρέφει σταδιακά στα αποδυτήρια. Τελευταία ήττα του σε όμιλο του Γιουρόπα ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016, έκτοτε «τρέχει» σερί 3-4-0 και θέλει φυσικά να το συνεχίσει, με μία πειστική νίκη.Παραμένει εκτός δράσης ο φορ Γκερέρο, αλλά ο επιθετικός Χασάν επέστρεψε στη δράση νωρίτερα του αναμενομένου.

Η Ντουντελάνζ έμενε «μέσα» στο ματς με τον Ολυμπιακό όσο ο αντίπαλός της έδινε ρεσιτάλ αστοχίας και ατυχίας, αλλά δεν προκάλεσε την παραμικρή εντύπωση η ήττα, ήταν εμφανώς χειρότερη. Η ομάδα από το Λουξεμβούργο έκανε διαδοχικές υπερβάσεις το καλοκαίρι, πλην όμως θα πρέπει να συμβούν... θαύματα για να πάρει έστω έναν βαθμό. Για πρόκριση ούτε λόγος, με ήττα αναμένεται να αποκλειστεί και μαθηματικά, βασικό (και εφικτό) ζητούμενο το να πετύχει έστω ένα τέρμα. Στο πρωτάθλημα διέλυσε (9-2) τη Ρουμελάνζ, απέχει έξι βαθμούς από την κορυφή. Σε πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε ο πορτιέρε Φρίσινγκ και δεν αναμένεται να πάρει συγχωροχάρτι.

EKΤΙΜΗΣΗ: 1/1


ΜΠΕΤΙΣ – ΜΙΛΑΝ

Η Μπέτις ήταν άριστη στο τακτικό κομμάτι, «άνοιξε» τη Μίλαν και κατάφερε να φτάσει στο 2-0, με συνέπεια να βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Στο φινάλε έγινε... ροντέο, αλλά κράτησε το νικηφόρο αποτέλεσμα, τελείωσε και με παίκτη παραπάνω. Οι επτά βαθμοί τη φέρνουν στην κορυφή και με ακόμη μία νίκη αγκαλιάζει την πρόκριση, αν και θα πρέπει να περιμένει, καθώς η παρουσία της Ντουντελάνζ στο γκρουπ ανεβάζει τους αυξάνει τους βαθμούς. Στο πρωτάθλημα παραμένει προβληματική, έμεινε στο 3-3 με τη Θέλτα εντός. Εχει «δύο στα δύο» εντός με ιταλικές ομάδες (Μπολόνια και Μίλαν). Αμφίβολος δίνεται ο μέσος Γκαρθία, αλλά οι μέσοι Χοακίν και Χουαδράδο είναι διαθέσιμοι και πρόκειται για σημαντικές μονάδες.

Η Μίλαν υποδέχθηκε την Μπέτις σε κλίμα γκρίνιας και πίεσης, τα έκανε... θάλασσα και μοιραία ηττήθηκε εντός έδρας. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο έπεσε από την κορυφή του ομίλου και σε περίπτωση ήττας κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό, αλλά στο πρωτάθλημα κατάφερε να κάνει τρεις νίκες στη σειρά, με τις δύο τελευταίες να έρχονται χάρη σε τέρματα του στόπερ Ρομανιόλι στις καθυστερήσεις (με Τζένοα και Ουντινέζε)! Πήρε ανάσα ο άπειρος τεχνικός, πλην όμως υπάρχουν σαφέστατα περιθώρια βελτίωσης. Εχασε στην έδρα της Μπέτις τη σεζόν 1977-78, στην Ισπανία έχει τέσσερις νίκες σε 25 ματς. Τιμωρημένος ο μέσος Καστιγέχο, εκτός ο μέσος Μπίγλια, δύσκολα ο αμυντικός Καλάμπρια και ο φορ Ιγκουαΐν, το παλεύουν οι μέσοι Μποναβεντούρα και Τσαλχάνογλου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G/G