logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Με το... σπαθί του στους 32!
 14/12/2018

Ο Ολυμπιακός φόρεσε το... ευρωπαϊκό του κοστούμι και με εξαιρετική εμφάνιση λύγισε με 3-1 την Μίλαν και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυναμικά από το ξεκίνημα και μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς τέρματα, στην επανέναρξη «έσπασαν» καρδιές στο «Γ. Καραϊσκάκης».

 Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπήκε αποφασισμένη να κυνηγήσει το γκολ και μετά από αρκετές καλές προσπάθειες βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά του Σισέ στο 60΄. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και δέκα λεπτά αργότερα ο Γκριγιέρμε δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ζαπάτα και παίρνοντας περίεργη τροχιά κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Ρέινα, δίνοντας σκορ πρόκρισης στον Ολυμπιακό.

Η Μίλαν απάντησε άμεσα και με πρωταγωνιστή τον Κολομβιανό αμυντικό μείωσε σε 2-1 στο 72΄ παγώνοντας το «Γ. Καραϊσκάκης». Με το παιχνίδι να έχει πάρει άγρια ομορφιά στα τελευταία είκοσι λεπτά ο Ολυμπιακός ρίσκαρε ακόμα περισσότερο και λίγο μετά την είσοδο του στο ματς ο Βασίλης Τοροσίδης κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή από τον Αμπάτε, το οποίο ο Φορτούνης με ψύχραιμη εκτέλεση μετέτρεψε σε γκολ γράφοντας το 3-1, χάρη στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» σφράγισαν την πρόκριση τους στην φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Καμαρά (79' Τοροσίδης), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (85' Μπουχαλάκης), Φετφατζίδης (69' Νάτχο), Φορτούνης, Γκερέρο.

ΜΙΛΑΝ: Ρέινα, Καλάμπρια, Καστιγέχο, Ιγουαΐν, Τσαλχάνογλου, Μπακαγιόκο, Ζαπάτα, Αμπάτε, Κουτρόνε (78' Λασάλτ), Ροντρίγκες (85' Χαλίλοβιτς), Κεσί.


Η βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού:
1. Μπέτις 12 (7-2)
2. Ολυμπιακός 10 (11-6)
3. Μίλαν 10 (12-9)
4. Ντουντελάνζ 1 (3-16)