logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Φεστιβάλ τερμάτων στο Αμστερνταμ!
 8/5/2019

Πρώτος αγώνας:

Τότεναμ – Αγιαξ 0-1

Ο Αγιαξ ήταν πιο επικίνδυνος από την Τότεναμ και πήρε τη δίκαιη νίκη χάρη στο γκολ του Φαν ντε Μπέικ στο 15ο λεπτό.

ΑΓΙΑΞ – ΤΟΤΕΝΑΜ

Εξαιρετική εμφάνιση απο τους Αμστερντάμερς στον πρώτο αγώνα που είχαν την κατοχή αλλά και τις ευκαιρίες και επιβραβεύτηκαν με το γκολ του φαν ντερ Μπέικ που συντηρεί για τα καλά τις ελπίδες επιστροφής στον τελικό για πρώτη φορά απο το 1996. Προκρίνεται με νίκη ή ισοπαλία, αποκλείεται με ήττα (παράταση με 0-1). Στο πρωτάθλημα βρίσκεται μπροστά από την Αϊντχόφεν στη διαφορά τερμάτων, ενώ την Κυριακή νίκησε 4-0 τη Βίλεμ στον τελικό του Κυπέλλου και κατέκτησε το τρόπαιο. Εντυπωσιακή η πορεία του Αίαντα, «χτυπάει κόκκινο» ο ενθουσιασμός, μικροενοχλήσεις ο βασικός εξτρέμ Νέρες που δύσκολα πάντως θα χάσει το μεγάλο ραντεβού. Η Τότεναμ δεν τα κατάφερε στο πρώτο ματς με τον Αγιαξ, ουσιαστικά πλήρωσε τον «ρηχό» πάγκο της. Βέβαια, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποσετίνο δεν πρόκειται να τα παρατήσει (βρίσκεται για πρώτη φορά τόσο ψηλά στη διοργάνωση). Στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ έχασε 1-0 στην έδρα της Μπόρνμουθ, χρειάζεται έναν βαθμό για να εξασφαλίσει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Εξέτισε και επιστρέφει ο πολύτιμος Σον (ε. 10/4, 31/12), αμφίβολος δίνεται ο Βερτόγκεν (α. 8/1, 22/1), τελευταίο πρόβλημα ο ενίοτε βασικός στόπερ και παλιός παίκτης του Αγιαξ, Ντάβιτσον Σάντσεζ. Πάγια εκτός οι Οριέ (α. 5/0, 8/0), Γουίνκς (μ. 9/0, 26/1), Λαμέλα (ε. 8/1, 18/4), Κέιν (ε. 8/5, 28/17).

  • Άγιαξ επικράτησε σε εντός έδρας νοκ άουτ ματς για τελευταία φορά το 1996 (Ντόρτμουντ.). Έκτοτε «τρέχει» αρνητικό σερί 0-4-3.
  • Η Τότεναμ έχει αγωνιστεί εννέα φορές στην Ολλανδία (5-2-2).

Πιθανές συνθέσεις:

Άγιαξ: Ονάνα – Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ. Ταγκλιαφίκο – Σένε, Φαν ντε Μπέικ, Ντε Γιονγκ – Ζιγέκ, Τάντιτς, Νέρες

Τότεναμ: Λιορίς – Τρίπιερ, Αλντερβέιρελντ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ – Σισοκό, Ντάιερ, Ντέλε Αλι Ερικσεν – Σον, Λ. Μούρα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Η επιστροφή του ηγετικού Σον δύναται να αλλάξει την εικόνα των Λονδρέζων που μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα είναι… αναγκασμένοι να αγωνιστούν επιθετικά και το σκορ κόντρα στον… μονίμως επιθετικό Αγιαξ, μπορεί να ξεφύγει. Οver με goal/goal