logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ποτέ μην λες ποτέ!
 9/5/2019



Αυτά που βλέπουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ… δεν υπάρχουν, η Τότεναμ με τρία γκολ του Βραζιλιάνου Λούκας Μόουρα στην επανάληψη «σκότωσε» τον Αγιαξ (2-3) και θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο απέναντι στη Λίβερπουλ!!!

Οι Ολλανδοί, παρότι είχαν επικρατήσει 0-1 στο Λονδίνο, δεν θα έμπαιναν αμυντικά και μόλις στο πέμπτο λεπτό πήραν προβάδισμα με κεφαλιά του Ντε Λιχτ από κόρνερ του Σένε (1-0). Στο επόμενο λεπτό η Τότεναμ είχε δοκάρι σε σέντρα σουτ του Σον!

Ο Αίαντας έχασε ευκαιρία στο ημίωρο με τον Αλντερβάιρελντ, όμως διπλασίασε τα τέρματά του στο 35’. Σε αντεπίθεση ο Τάντιτς βρήκε την κατάλληλη στιγμή τον Ζίγιεκ και ο Μαροκινός νίκησε τον Γιορίς για το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Η Τότεναμ τα έπαιξε όλα για όλα στην επανάληψη και πήγε να κάνει το θαύμα με πρωταγωνιστή τον Λούκας Μόουρα. Στο 55’ ο Βραζιλιάνος άλλαξε τη μπάλα με τον Ντέλε Αλι και πλάσαρε γράφοντας το 2-1.

Και πάγωσε ακόμη περισσότερο την «Αμστερνταμ Αρίνα» τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Γιορέντε αρχικά έχασε σπουδαία ευκαιρία (με τον Ονάνα να κάνει σπουδαία επέμβαση), αλλά ο Μόουρα πήρε το ριμπάουντ και με το αριστερό έγραψε το 2-2!

Ο Αγιαξ είχε δοκάρι στο 79’ σε συρτό αριστερό σουτ του Ζίγιεκ, ενώ τεράστια ευκαιρία έχασε η Τότεναμ στο 86’ με τον Φερτόνγκεν από πλεονεκτική θέση να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Η Τότεναμ ολοκλήρωσε την επική ανατροπή στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον χρυσό της σκόρερ να μπαίνει στην περιοχή και -φυσικά με το αριστερό- να στέλνει τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Ονάνα, χαρίζοντας αδιανόητη πρόκριση στους Λονδρέζους!

Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε (60' Φέλτμαν), Φαν Ντε Μπέεκ (90' Μαγκαγιάν), Ντε Γιονγκ, Ζίγιεχ, Τάντιτς, Ντόλμπεργκ (67' Σινκγκράβεν).

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ (81' Λαμέλα), Ρόουζ (82' Ντέιβις), Αλτερβάιρελντ, Bερτόνγκεν, Σον, Γουανιάμα (46' Γιορέντε), Σισοκό, Aλι, Ερικσεν, Μόουρα.