logo as
   [998] ΑΜΕΡΙΚΑ ΝΤΕ ΚΑΛΙ - ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΠΑΣΤΟ Final 0-0  
 
 
 
 
 
 
 

Την... ξεπάστρεψε!
 29/5/2019

Η Τσέλσι ήταν καταιγιστική στο δεύτερο 45λεπτο του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ συντρίβοντας 4-1 την Αρσεναλ, για το πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο των "μπλε"!

Το πρώτο ημίχρονο στην πρωτεύουσα του Αζεμπαϊτζάν, Μπακού, ήταν απογοητευτικό, με ελάχιστες αξιοσημείωτες στιγμές. Στην πιο σημαντική από αυτές, ο Τσεχ έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Ζιρού, ενώ νωρίτερα οι «γκάνερς» είχαν απειλήσει με σουτ του Τζάκα που «έξυσε» το οριζόντιο δοκάρι (28’).

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε πλήρως, με τους «μπλε» να σκοράρουν κατά ριπάς ενώ και η Αρσεναλ έφτιαχνε ευκαιρίες όμως ως επί το πλείστον τις έχανε. Στο 49’, ο Ζιρού άνοιξε το σκορ με υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι φτάνοντας τα 11 γκολ στη διοργάνωση, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας συνδυάστηκαν Κόβατσιτς- Αζάρ-Πέδρο και ο τελευταίος σούταρε με το αριστερό γράφοντας το 2-0.

Στο 64’, η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ζιρού από τον Μέιταλντ- Νάιλς, με τον Αζάρ να αξιοποιεί την εσχάτη των ποινών γράφοντας το 3-0. Η Αρσεναλ μείωσε πέντε λεπτά αργότερα με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής του Αϊόμπι, όμως στο 72’ ο Αζάρ έδωσε στο Ζιρού και εκείνος με σέντρα βρήκε ξανά τον Βέλγο που με σουτ πάνω στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Νταβίντ Λουίζ, Έμερσον Παλμιέρι, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (76' Μπάρκλεϊ), Πέδρο (71' Ουίλιαν), Ζιρού, Αζάρ (89' Τζαπακόστα).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Ουνάι Εμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ (66' Γκεντουζί), Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (66' Ιγουόμπι), Τζάκα, Κολάσινατς, Εζίλ (78' Γουίλοκ), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ.