logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

«Καθαρίζει» η Αλκμααρ
 28/11/2019

12ος όμιλος

ΑΛΚΜΑΑΡ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ
Εντυπωσιακή εμφάνιση από την Αλκμααρ που σκόρπισε την Αστάνα (0-5) για δεύτερη σερί αγωνιστική και πραγματοποίησε απόλυτο βήμα πρόκρισης. Αήττητη στην φάση των ομίλων όπου μετρά μάλιστα τις καλύτερες επιδόσεις σε άμυνα και επίθεση και συνεχίζει στην επόμενη φάση ακόμα και με ισοπαλία. Σε εξαιρετική κατάσταση και εντός συνόρων όπου έχει παγιωθεί στην δεύτερη θέση, προερχόμενη από διπλό στην Ουτρέχτη. Δεν αγωνίζεται στην φυσική της έδρα αλλά στην Χάγη λόγω προβλήματος στην οροφή του γηπέδου της. Ξανά αμφίβολος ο βασικός στόπερ Φλααρ.
Μπορεί να ξεκίνησε θετικά την ευρωπαϊκή περιπέτεια, αλλά οι δύο κολλητές ήττες από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-0 στο «Ολντ Τράφορντ») έφραξαν τον δρόμο της Παρτιζάν. Για να ξαναμπούν στο κόλπο της πρόκρισης, οι κυπελλούχοι Σερβίας χρειάζονται διπλό στην Ολλανδία καθώς ακομα και η ισοπαλία δεν είναι αρκετή. Στο πρωτάθλημα Σερβίας προέρχεται από τρεις κολλητές εντός έδρας νίκες αλλά έχει χάσει έδαφος από την κορυφή, Τουλάχιστον δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, δεν υπολογίζεται εδώ και καιρό ο χρήσιμος μεσοεπιθετικός Μάρκοβιτς. Παραδοσιακά προβληματική εκτός έδρας, μετρά 11 ήττες σε 17 εκτός έδρας ματς σε φάση ομίλων.

Πιθανές συνθέσεις:

ΑΛΚΜΑΑΡ: Μπίζοτ - Σβένσον, Χατζηδιάκος, Βάουτενς, Βάινταλ - Μίντσιο, Ντε Βιτ, Κόουπμεϊνερς - Στενχς, Μποαντού, Ιντρίσι
ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Στόικοβιτς – Μίλετιτς, Οστογιτς, Στρ. Πάβλοβιτς, Ουρόσεβιτς – Σούμαχ, Νάτχο, Ζντίελαρ (Σκέκιτς), Τόσιτς – Ασάνο, Σαντίκ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και ο ένας βαθμός είναι αρκετός στην Αλκμααρ, περιμένουμε πάντως να μπει επιθετικά ευελπιστώντας στην επικράτησή της από ημίχρονο.

ΑΣΤΑΝΑ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
Η Αστάνα απώλεσε και τις τελευταίες ελπίδες πρόκρισης με την βαριά ήττα από την Αλκμααρ (0-5) και δεν κυνηγά τίποτα στα δύο επόμενα παιχνίδια εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος στη σεζόν. Η ομάδα του Ρόμαν Χρίχορτσουκ ουσιαστικά ετοιμάζεται για διακοπές με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα Καζακστάν τελείωσε πριν από δύο εβδομάδες, κατακτώντας άλλον έναν τίτλο. Εχει εννέα νίκες σε 13 ευρωπαϊκά παιχνίδια μέσα στο γήπεδό της, με τέσσερις ήττες, όλες στη φάση των ομίλων και τρεις σερί στην φετινή διοργάνωση μπροστά στο κοινό της.
Η Γιουνάιτεντ βρέθηκε πίσω 2-0 στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για το πρωτάθλημα, το γύρισε στο 3-2 αλλά τελικά έμεινε στην ισοπαλία, σε άλλη μία προβληματική εκτός έδρας εμφάνιση. Η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ πάντως μετά και το 3-0 επί της Παρτιζάν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και με νίκη παίρνει πρωτιά (ή αν δεν κερδίσει η Αλκμααρ). Στο Γιουρόπα Λιγκ μετρά 15 σερί ματς αήττητη, επτά από αυτά εκτός έδρας. Εκτός Μπαϊγί, Φοσού – Μενσά, Ρόχο, Νταλότ (μπακ), Πογκμπά, ΜακΤόμινεϊ (μέσοι), αμφίβολοι Σο (μπακ), Μάτιτς (μέσος).

Πιθανές συνθέσεις:

ΑΣΤΑΝΑ: Ερικ – Ρουκάβινα, Λογκβινένκο, Πόστνικοφ, Σόμκο – Μαέφσκι, Σιγκούργιονσον – Τομάσοβ, Ροτάριου, Μουρταζάγιεφ - Κιζνιτσένκο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.: Γκραντ – Λερντ, Τουανζέμπε, Μπέρναρντ, Σο – Λέβιτ, Γκάρνερ – Τσονγκ, Γκόμες, Λίνγκαρντ - Γκρίνγουντ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εξαρτάται αποκλειστικά από τις ορέξεις της Γιουνάιτεντ που είναι δύο επίπεδα πάνω, αξιοπρόσεκτες οι τιμές στο διπλό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (5-0)
2. Αλκμααρ 8 (13-2)
3. Παρτιζάν 4 (4-7)
4. Αστάνα 0 (1-14)