logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πέρασε ο Ολυμπιακός! (vid)
 11/12/2019

Οι «ερυθρόλευκοι» ίδρωσαν αλλά υπέταξαν τον Ερυθρό Αστέρα με πέναλτι του Ελ Αραμπί (87’) και θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στο Γιουρόπα Λιγκ!Ο Ολυμπιακός θέλησε να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του και είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο έκτο λεπτό, με το άστοχο σουτ του Μασούρα. Στο 23’ ο Ελ Αραμπί βρέθηκε σε θέση βολής αλλά τον πρόλαβε ο Γκόμπελιτς και τρία λεπτά αργότερα από το δυνατό σουτ του Καμαρά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι πρωταθλητές Σερβίας έγιναν για πρώτη φορά απειλητικοί στο 27’, με τη μπάλα να φτάνει στον Μάριν που όμως δεν έκανε σωστά το τελείωμα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 34’, όταν από σέντρα του Ποντένσε ο Ελ Αραμπί έπιασε κεφαλιά από πλεονεκτική θεση όμως αστόχησε απελπιστικά. Στο 41’ ο Ερυθρός Αστέρας έχασε μοναδική ευκαιρία να παγώσει το «Καραϊσκάκη», καθώς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μάρτιν από τον Γκιγέρμε, όμως ο Γκόμπελιτς που ανέλαβε την εκτέλεση σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σα, με το 0-0 να διατηρείται.

Ο Ολυμπιακός είχε πλήρη πρωτοβουλία και στην επανάληψη, στο 59’ μετά από σέντρα του Τσιμίκα ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα δεν το έκανε το χατίρι σταματώντας στο αριστερό δοκάρι του Μπόριαν. Οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν ξανά το γκολ στο 64’, όπου ο Ποντένσε από θέση βολής νικήθηκε από τον Μπόριαν και στο 70’ όπου ο Ποντένσε αστόχησε με σουτ λίγο μπροστά από το πέναλτι. Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 86’, όταν κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ζάντερ, με τον Ελ Αραμπί να νικάει τον Αυστραλοκροάτη γκολκίπερ στέλνοντας στα ουράνια τους φίλους της ομάδας του.