logo as
   [869] ΡΚ-35 - ΤΠΣ 1-1  [882] ΣΑΑΡΜΠΡΙΚΕΝ - RW ΕΣΣΕΝ 0-1  [870] ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ - ΧΕΜΠΑΡ ΠΑΖΑΡΝΤΖΙΚ 3-0  [871] ΒΙΣΛΑ ΠΛΟΚ - ΜΙΕΝΤΖ ΛΕΓΚΝΙΚΑ 1-1  [865] KTΠ - ΑΚΑΤΕΜΙΑ 5-1  
 
 
 
 
 
 
 

Τα φώτα στο «Ολντ Τράφορντ»
 12/12/2019

12ος όμιλος

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΑΛΚΜΑΑΡ
Πρώτη ήττα για την Γιουνάιτεντ που μετά το εντυπωσιακό 3-1-0 όπου δεν είχε δεχτεί καν γκολ, επέστρεψε με άδεια χέρια από το Καζακστάν (2-1 από Αστάνα) χωρίς πάντως ιδιαίτερο κόστος. Εχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και αν δεν ηττηθεί από την Αλκμααρ, κατακτά και την πρωτιά. Σε εξαιρετική κατάσταση προέρχεται από τον θρίαμβο επί της συμπολίτισσας Σίτι στο πρωτάθλημα και πλησιάσει έτσι στην πρώτη 4αδα. Μετρά έξι εντός έδρας νίκες στα οκτώ τελευταία ματς με ολλανδικές ομάδες. Ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ συνηθίζει τις αρκετές αλλαγές στα ευρωπαϊκά ματς. Αμφίβολοι οι χρήσιμοι Ρόχο (αμυντικός) και Μάτιτς (μέσος), σε στάδιο αποθεραπείας ο «πολύς» Πογκμπά. Αναμένεται εκτεταμένο ροτέισον.
Τι κι αν βρέθηκε να χάνει 2-0 ενώ αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές; Η Αλκμααρ έδειξε αντοχές και έσωσε τον βαθμό κόντρα στην Παρτιζάν και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, συνεχίζοντας αήττητη την φάση των ομίλων. Για να πάρει την πρωτιά χρειάζεται διπλό στην Αγγλία όπου μετρά πέντε ήττες σε ισάριθμες εξορμήσεις. Προέρχεται από άνετο διπλό στο Τσβόλε και χάρη στο 6ο κολλητό τρίποντο πλησίασε στους τρεις βαθμούς τον Αγιαξ, που υποδέχεται την Κυριακή στο ντέρμπι κορυφής. Δεν λείπουν πάντως τα προβλήματα. Τιμωρημένος ο πρώτος σκόρερ Μποαντου, ενώ συνεχίζουν να απουσιάζουν οι στόπερ Φλααρ και Χατζηδιάκος και έτσι στο κέντρο της άμυνας αγωνίζεται ο μέσος Κλάσι.

Πιθανές συνθέσεις:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Γκαρντ – Λερντ, Τουανζέμπε, Λίντελοφ, Γουίλιαμς – Γκάρνερ, Μάτιτς - Τζέιμς, Γκόμες, Τσονγκ – Γκρίνγουντ.
ΑΛΚΜΑΑΡ: Μπίζοτ - Σβένσον, Κλάσι, Βάουτενς, Βάινταλ - Μίντσιο, Ντε Βιτ, Κόουπμεϊνερς - Στενχς, Ντράουφ, Ιντρίσι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και ο ένας βαθμός αρκεί στους «κόκκινους διάβολους» απέναντι στην επικίνδυνη επιθετικά Αλκμααρ. Πρώτα over, μετά άσος.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ-ΑΣΤΑΝΑ
Η Παρτιζάν μέχρι το 87' ήταν μπροστά με 0-2 κόντρα στην Αλκμααρ, παίζοντας μάλιστα από το 83' με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δέχθηκε δύο γκολ στα εναπομείναντα λεπτά (!) και αποκλείστηκε με οδυνηρό τρόπο . Στο πρωτάθλημα Σερβίας, επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Ραντ. Προηγήθηκε στο 33', ισοφαρίστηκε στο 35', αλλά στο 53' πέτυχε 2ο γκολ. Στα επτά τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Over τα εννέα από τα δέκα τελευταία ματς.
Η Αστάνα έκανε την ανατροπή και επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πήρε τους πρώτους της  βαθμούς, αλλά δεν έχουν αντίκρισμα, καθώς παραμένει στην τελευταία θέση, έχοντας αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Αζερμπαϊτζάν, με ένα βαθμό διαφορά από τη 2η Καϊράτ. Το ματς με την Παρτιζάν έχει τυπικό χαρακτήρα και με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώνετει τη σεζόν για το 2019. Στα έξι τελευταία ματς εκτός έδρας έχει υποστεί μόνο μία ήττα, ενώ τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια ήρθαν under. Αναμένεται να παραταχθεί χωρίς προβλήματα.

Πιθανές συνθέσεις:

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Στοϊκοβιτς – Μίλετιτς, Οστογιτς, Πάβλοβιτς, Ουρόσεβιτς – Τόσιτς, Ζντιέλαρ, Σέκιτς, Ασάνο – Σαντίκ, Σούμαχ

ΑΣΤΑΝΑ: Ερικ – Ρουκάβινα, Πόστνικοφ, Λογκβινένκο, Σόμκο – Μπεϊσεμπέκοφ, Μαέφσκι, Σιγκούργιονσον, Ροτάριου – Κιζνιτσένκο, Μουρταζάγιεφ
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενα επίπεδο ανώτεροι οι Σέρβοι, αδιάφορες όμως οι τιμές του άσου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Γιουν. 10 (6-2)
2. Αλκμααρ 9 (15-4)
3. Παρτιζάν 5 (6-9)
4. Αστάνα 3 (3-15)