logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Το σήκωσε η Τσέλσι!
 30/5/2021

Οι “μπλε” του Λονδίνου επικράτησαν 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ανεβαίνοντας στον ευρωπαϊκό θρόνο για δεύτερη φορά (μετά το 2012) στην ιστορία τους!

Τα πρώτα λεπτά (μπροστά σε 14.000 θεατές) στο Οπόρτο είχαν καλό ρυθμό, κυρίως με την Σίτι να φαίνεται επιθετικά. Στο όγδοο λεπτό ο Στέρλινγκ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του καθώς τον έκοψε ο Τζέιμς. Στο 14’ ο Μάουντ μπήκε από τα αριστερά και βρήκε τον Βέρνερ, όμως έκανε λάθος στο τελείωμα και ο Εντερσον μπλόκαρε εύκολα. Και στο 27’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους “πολίτες”, με τον Φόντεν μετά από πάσα του Ντε Μπρόινε να κόβεται τελευταία στιγμή από τον Ρούντιγκερ.

Στο 39' οι μπλε έχασαν με τραυματισμό τον Τιάγκο Σίλβα (με τον Κρίστενσεν να αντικαθιστά τον Βραζιλιάνο στόπερ) όμως τρία λεπτά αργότερα προηγήθηκαν. Ο Μάουντ έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Κάι Χάβερτς, ο Γερμανός αφού πέρασε τον Εντερσον πλάσαρε στην άδεια εστία (0-1).

Οι “πολίτες”, έχοντας χάσει τον Ντε Μπρούινε με τραυματισμό (58') προσπάθησαν να κλείσουν την Τσέλσι στην επανάληψη, όμως η άμυνα των Λονδρέζων ήταν υποδειγματική. Πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 χάθηκε στο 72, με τον Πούλισικ να βρίσκεται μόνος απέναντι από τον Εντερσον όμως πλάσαρε άστοχα. Στο 97' η Μάντσεστερ Σίτι άγγιξε την ισοφάριση, με τον Μαχρέζ να σουτάρει και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά πάνω από το δοκάρι.

Εννέα χρόνια μετά τον θρίαμβο στο Μόναχο οι "μπλε" ανέβηκαν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Και μάλιστα ξανά ως αουτσάιντερ και ξανά μετά από αλλαγή προπονητή στα μέσα της σεζόν, με την άφιξη του Γερμανού Τόμας Τούχελ!

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον - Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Ζιντσένκο - Ντε Μπρόινε (59' Γκαμπριέλ Ζεσούς), Γκιντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα (64' Φερναντίνιο) - Μαχρέζ, Φόντεν, Στέρλινγκ (77'Αγουέρο)

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί - Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα (39’ Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ - Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ - Μάουντ (80' Κόβατσιτς), Βέρνερ (66' Πούλισικ) - Χάβερτς